USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

YouTube оновлює Shorts: Довжина коротких відео збільшиться до трьох хвилин

Нові Shorts стануть доступними з 15 жовтня
шортс
Фото ілюстративне
Джерело: скріншот

Компанія YouTube анонсувала оновлення Shorts, довжина яких збільшиться до трьох хвилин. Починаючи з 15 жовтня 2024 року можна буде завантажувати короткі відео з довшою тривалістю, повідомляється на YouTube Official Blog.

"Розглянувши відгуки авторів, збільшуємо довжину коротких відео Shorts. Ці інструменти дадуть змогу виразити себе, отримати натхнення, глибше зануритися та бути в курсі останніх тенденцій", – кажуть розробники.

Тепер усі відео у вашому каналі, зокрема вертикальні, завантажені до 15 жовтня цього року, визначатимуться як довготривалі.

Якщо користувач бере участь у Партнерській програмі YouTube, то й надалі зможе їх монетизувати та отримувати дохід від оголошень на сторінці перегляду. В іншому разі перегляди нових відео Shorts враховуватимуться відповідно до вимог участі в Партнерській програмі YouTube.

Уже після 15 жовтня можна буде завантажувати короткі відео Shorts тривалістю до трьох хвилин у додатку YouTube Студія або на комп’ютері. Це стосується як квадратних, так і вертикальних роликів.

Зараз в YouTube Shorts відсутня можливість створювати короткі відео тривалістю більше ніж 60 секунд. І щойно послуга стане доступною, користувачі отримають інформацію про оновлення.

"Нам знадобиться кілька тижнів, щоб оновити роботу всіх місць, де з’являються короткі відео Shorts: сторінки каналу, головну сторінку й розділ із рекомендаціями наступних відео. Тому завантажені нові короткі ролики тривалістю від однієї до трьох хвилин можуть не відображатися як короткі на сторінці каналу, а дані про трафік від них можуть не показуватися в YouTube Аналітиці", – попереджають у компанії.

Разом з тим нині в коротких відео Shorts понад 60 секунд не можна використовувати музику й відеоконтент, які захищені авторським правом. Якщо зробити це, ролик буде заблоковано й глядачі не зможуть його переглядати. 

А від серпня додаток YouTube Music запустив нову функцію "Особисте радіо". Це дозволить транслювати щоденні плейлисти на основі улюблених мелодій користувачів для інших людей.

Читайте також:
Хромінг – нова загроза для підлітків: Що потрібно знати Хромінг – нова загроза для підлітків: Що потрібно знати
Instagram запускає нові заходи безпеки, але поки що для підлітків Instagram запускає нові заходи безпеки, але поки що для підлітків
Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії
У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми