USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Нова вітчизняна балістична ракета успішно пройшла льотні випробування, – Зеленський

До того ж за перше півріччя 2024 року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022-й
Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Нова українська балістична ракета успішно пройшла льотні випробування. А українці змогли побудувати фактично нову оборонну промисловість, заявив під час виступу на другому Міжнародному форумі оборонних індустрій президент Володимир Зеленський.

Глава держави сказав, що завдяки оборонним індустріям Україні належить стати одним із ключових глобальних донорів безпеки й "дуже сильним гравцем на глобальному ринку зброї та оборонних технологій". 

Зеленський наголосив, що тільки за перше півріччя 2024 року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022-й. Приміром, українці можуть створювати 4 млн дронів і вже понад 1,5 млн законтрактовано.

"Українські захисники застосовують далекобійну ракету-дрон "Паляниця", а нова балістична ракета успішно пройшла льотні випробування. Україна також має "Нептуни", щонайменше 15 САУ "Богдана" щомісяця та нову ремонтну базу для техніки", – уточнив президент.

До того ж додав, що під час презентації партнерам Плану перемоги Україна спирається і на силу воїнів та стійкість народу, і на доведену результатами амбіцію, що "Україна може й буде створювати найкращі зразки зброї".

Новини за темою: Розроблена власними силами: Зеленський показав, який вигляд має українська ракета-дрон "Паляниця"

Що цікаво, наприкінці серпня Зеленський на пресконференції після форуму з обговорення питань війни та майбутніх кроків до миру говорив, що Україна провела перше випробування власної балістичної ракети.

Тоді глава держави зазначив, що більше деталями про цю ракету поділитися не може, але все ж таки, вочевидь натякаючи на оптимістичну спроможність зброї.

Читайте також:
Економічне бронювання запровадять: рішення ухвалено, – Железняк Економічне бронювання запровадять: рішення ухвалено, – Железняк
Кабмін змінив умови програми Кабмін змінив умови програми "єОселя"
У транспортно-логістичній сфері через мобілізацію не вистачає 30 тисяч водіїв У транспортно-логістичній сфері через мобілізацію не вистачає 30 тисяч водіїв
Застосунок Застосунок "Армія+" незабаром оновлять. Які функції додадуть?