USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10
Втрати росіян: 6 5 6 7 1 0 (+1150)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

В ЗСУ заявили про вихід із Вугледара

Російська армія посилила наступ та виснажила Сили оборони України, їм довелося відступити
Вугледар
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сили оборони України залишили позиції у Вугледарі. Українські військові вийшли з міста. Про це повідомило оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця" в Telegram.

Військові заявили, що, попри значні втрати, Росія не зупинилася і продовжила штурми на Вугледар. 

"В намаганні за будь-яку ціну взяти місто під контроль ворог зумів спрямувати резерви для проведення флангових ударів, які виснажили оборону підрозділів Збройних сил України. В результаті дій противника виникла загроза оточення міста", – йдеться у публікаціїі.

ЗСУ залишили Вугледар, щоб вберегти життя особового складу та техніку.

"Вищим командуванням наданий дозвіл на здійснення маневру по виведенню підрозділів з Вугледара з метою збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій", – зазначають Сили оборони.

Що передувало

Останнім часом путінські найманці посилили наступ на Вугледар. Наприкінці вересня вони підійшли до околиць міста. Сьогодні аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили, що російські окупаційні війська, ймовірно, захопили Вугледар. Адже з 1 жовтня російська армія вільно пересувається вулицями Вугледара і встановлює свої прапори в різних частинах міста.

Раніше аналітики ISW писали, що захоплення Вугледара навряд чи дасть окупантам оперативну перевагу для подальших наступів у західній частині області.

Вугледар – місто у Волноваському районі Донецької області. Адміністративний центр Вугледарської міської громади. Воно фактично зруйноване в ході російського вторгнення.

Читайте також:
Стало відомо, де окупанти утримують викрадених в Маріуполі журналістів Стало відомо, де окупанти утримують викрадених в Маріуполі журналістів
Понад 200 українок вже здобули професію водійок вантажівок та автобусів Понад 200 українок вже здобули професію водійок вантажівок та автобусів
Від початку повномасштабного вторгнення від мін потерпіла понад тисяча цивільних українців Від початку повномасштабного вторгнення від мін потерпіла понад тисяча цивільних українців
Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини