USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Німеччина закликала до фундаментального реформування ООН

Організація Об'єднаних Націй повинна відповідати викликам ХХІ століття
ООН

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Організація Об'єднаних Націй потребує фундаментального реформування, щоб вона відображала нинішню ситуацію у світі. Про це під час візиту до Сполучених Штатів Америки заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє n-tv.

Вона зазначила, що система ООН повинна стати "більш справедливою, інклюзивною та дієздатною". У тому числі за рахунок розширення переліку постійних членів Організації Об'єднаних Націй за рахунок Бразилії, Індії, Німеччини та Японії.

"Рада Безпеки ООН, яка все ще представляє світ ХХІ століття, застаріла", – наголосила Бербок.

Вона додала, що після реформ Радбез Організації Об'єднаних Націй стане "місцем, де світове співтовариство зможе спільно вирішувати свої проблеми в довгостроковій перспективі".

Тому Німеччина разом із Намібією веде переговори про проведення Саміту майбутнього ООН у 2024 році.

Зазначимо, що до складу Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй входять п'ять країн постійних членів. Це Велика Британія, США, Китай, Росія і Франція. Також до Радбезу входять десять непостійних членів, яких обирають на дворічний термін.

Нагадаємо, у травні цього року генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив про необхідність реформування Ради Безпеки та Бреттон-Вудської системи, аби вони відповідали "реаліям сучасного світу".

Про необхідність реформування Організації Об'єднаних Націй говорив і президент України Володимир Зеленський.

Рада Безпеки ООН – постійний орган Організації Об'єднаних Націй, на який, відповідно до статті 24 Статуту ООН, покладено відповідальність за підтримку міжнародного миру та безпеки. Рада Безпеки входить до шести "головних органів" Організації Об'єднаних Націй. Проводить свої засідання у Нью-Йорку, коли в цьому виникає необхідність. На відміну від інших органів ООН, тільки Рада Безпеки має право ухвалювати рішення, обов'язкові для виконання всіма членами Організації Об'єднаних Націй.

1965 року кількість її членів збільшили від 11 до 15 (перша поправка до Статуту ООН): п'ять постійних членів – Велика Британія, Китай, СРСР, США, Франція – і десять членів, що обираються Генеральною Асамблеєю на два роки за географічною ознакою. П'ять з десяти непостійних членів переобираються щороку.

У Статуті ООН як в основоположному акті цієї організації є багато про особливі права в облаштуванні світового правопорядку п’ятьох прямо названих постійних членів Ради Безпеки, включно з СРСР, але при цьому немає ніякої згадки про Російську Федерацію.

Теги: ООН
Читайте також:
ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою
ООН засудила український удар по НПЗ в Татарстані, назвавши його ООН засудила український удар по НПЗ в Татарстані, назвавши його "цивільною інфраструктурою"
Більша частина опитаних військовополонених зазнали сексуального насильства, – звіт ООН Більша частина опитаних військовополонених зазнали сексуального насильства, – звіт ООН
Страти, зникнення, катування і навіть сексуальне насильство, – ООН розповіла про нові злочини РФ в Україні Страти, зникнення, катування і навіть сексуальне насильство, – ООН розповіла про нові злочини РФ в Україні