USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Німеччина повинна бути готова до війни через п'ять років, – командувач армії

Військовий припускає, що РФ зможе атакувати країни НАТО звичайними засобами приблизно через п'ять років
війська Німеччини
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Німеччина має бути підготовлена до потенційного військового конфлікту через п'ять років. Таку думку в інтерв’ю Die Welt висловив командир регіонального командування Гамбург, капітан морського флоту Міхаель Гісс.

Командир говорить, що протягом 30 років після закінчення холодної війни й поділу Німеччини жителі хотіли насолоджуватися "мирними дивідендами".

Втім, і зараз в країні громадяни все ще далекі від сприйняття зовнішньої загрози, каже військовий.

"Проте мій внутрішній годинник як солдата цокає і каже мені, що через п'ять років ми повинні бути достатньо соціально стійкими, щоб протистояти зовнішній військовій загрозі. Припускаємо, що Росія зможе атакувати країни НАТО звичайними засобами приблизно через п'ять років", – зауважив Гісс.

Тож з огляду на такі перспективи капітан стверджує, що до потенційної війни має бути готова уся Німеччина. І це є головним завданням не лише для політики, Бундесверу.

"Це стосується і бізнесу, і суспільства в широкому сенсі. А також критично важливої інфраструктури і, зокрема, Гамбурга, який виконує функцію гавані для забезпечення функціонування альянсу і підтримки НАТО", – констатував Гісс.

Новини за темою: На випадок війни з РФ: НАТО розробляє "сухопутні коридори" для військ США

Раніше

Німеччина вже вела розмови стосовно того, як діяти, якщо почнеться війна. Уряд навіть розробив план на такий випадок.

Цей план називається "Рамкова директива щодо загальної оборони". У документі прописали заходи, які мають бути вжиті під час військового конфлікту. Зокрема, у разі війни громадяни можуть бути призвані в армію в будь-який час.

У такому разі війська Північноатлантичного альянсу мають бути перекинуті через усю країну на східний фланг, де також перебуватимуть сили Бундесверу. А влада може зобов'язати компанії виробляти товари тільки для потреб оборони.

Водночас у документі вказано, що влада може віддати наказ про термінову евакуацію з деяких районів країни. При цьому заборонено розділяти сім'ї.

До речі, Німеччина закликала Китай не передавати Росії товари, які можна використати для війни.

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ
Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці