USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

На випадок війни з РФ: НАТО розробляє "сухопутні коридори" для військ США

За попереднім планом, військові Сполучених Штатів висадяться в голландських портах
Навчання НАТО
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Для американських військ НАТО вже готує "сухопутні коридори". Це передбачається для того, якщо розпочнеться велика війна з РФ. Про це пише The Telegraph з посиланням на джерела.

За попереднім планом, військові Сполучених Штатів Америки висадяться в голландських портах, а потім поїздами поїдуть через Німеччину до Польщі. У разі вторгнення Росії до країн блоку війська США прибудуть до порту Роттердам, а потім будуть відправлені на схід.

Видання зазначає, що в Північноатлантичному альянсі домовляються про розширення маршрутів до інших портів, щоб переконатися, що Росія не зможе розірвати наземні лінії зв’язку.

Якщо сили НАТО, які заходитимуть з Нідерландів, постраждають від російського бомбардування або сили Москви знищать північноєвропейські порти, блок збирається зосередитися на портах Італії, Греції та Туреччини. З італійських портів американські війська можуть прямувати по суші через Словенію, Хорватію до Угорщини, яка має спільний кордон з Україною.

Подібні плани існують щодо транспортування сил із турецьких і грецьких портів через Болгарію та Румунію, щоб дістатися до східного флангу альянсу. Крім того, розробляються плани транспортування військ через порти на Балканах, а також через Норвегію, Швецію та Фінляндію. У цих коридорах військові не будуть обмежені місцевими правилами і зможуть вільно перевозити вантажі без звичайних обмежень.

РФ готується до війни з НАТО

Нещодавно генеральний директор Служби зовнішньої розвідки Естонії Каупо Росін заявляв, що Росія, ймовірно, готується до війни з Північноатлантичним альянсом, яка може відбутися орієнтовно в наступні 10 років. Кремль перевів економіку на військові рейки і проводить переформатування своєї армії.

До цього міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що якщо Україна зазнає поразки у війні проти Росії, Сполученим Штатам доведеться відправляти свою армію на війну, адже агресія Кремля піде далі. 

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом