USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot

Також Україна отримає ракети до наявних систем ППО
ЗРК Patriot

ЗРК Patriot. Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Німеччина оголосила, що негайно передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомило Міноборони Німеччини у соцмережі X.

"Німеччина негайно передасть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot для захисту від російських повітряних атак", – йдеться у дописі.

Зазначається, що систему передадуть на додаток до вже поставлених і запланованих систем протиповітряної оборони.

"Російський терор проти українських міст та інфраструктури країни завдає незмірних страждань. Він ставить під загрозу енергозабезпечення населення та руйнує промислові об’єкти, важливі для боєготовності Збройних сил України", прокоментував рішення про передачу системи міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Він також запевнив, що у підтримці України Німеччина "йде настільки далеко, наскільки це можливо з огляду на власну оперативну готовність". 

Україна отримає й ракети до наявних систем ППО

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцом подякував Німеччині за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО.

"Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час. Закликаю всіх інших лідерів держав-партнерів наслідувати цей приклад", – написав Зеленський у Telegram.

Patriot для України

Зазначимо, що у четвер, 11 квітня Європарламент відмовився ухвалювати рішення щодо фінансування Ради ЄС через неспроможність країн Євросоюзу забезпечити Україну додатковими системами Patriot. Це рішення підтримали 515 євродепутатів, проти були 62.

Новини за темою: Як шукають системи Patriot для України? Аналітики розібрали ймовірні варіанти Німеччини

Також раніше під час зустрічі Ради Україна – НАТО у штаб-квартирі альянсу в Брюсселі 4 квітня Німеччина ініціювала пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для України. зазначалося, що Берлін проаналізує, що можна зробити і які комбінації побудувати для того, щоб ці батареї були доставлені в Україну.

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ