USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Німеччина хоче зменшити суму, яку виділяє Євросоюзу на зброю Україні, – ЗМІ

У Берліні вважають, що прямі поставки зброї Україні мають зараховуватися як внески у фонд
Німеччина
Німеччина
Джерело: відкриті джерела

Німеччина хоче зменшити суму, яку вона виділяє до 20-мільярдного фонду Європейського Союзу на зброю для України. Про це пише The Daily Telegraph.

Журналісти зазначають, що у конфіденційному "неофіційному документі" німецька сторона наголошує, що Європейський фонд миру повинен враховувати мільярди військової допомоги, яку країна надала Україні на двосторонній основі.

"Військова підтримка України може бути надана або через фінансові внески до українського пакета в Європейський фонд миру, або у вигляді прямих поставок військового обладнання в Україну", – йдеться у документі.

У Берліні вважають, що прямі поставки зброї Україні мають зараховуватися як внески у фонд.

Видання стверджує, що цей документ викликав побоювання в європейських столицях, що канцлер Німеччини Олаф Шольц може підірвати майбутні спроби ЄС підтримати Україну в її боротьбі з російським вторгненням.

Раніше

Німецький концерн Rheinmetall отримав замовлення від уряду країни на постачання Україні близько 100 тисяч боєприпасів до 120-мм мінометів. Поставки мають розпочатися найближчим часом і триватимуть протягом наступних двох років.

Згодом стало відомо, що Німеччина подвоїть військову допомогу Україні наступного року. Тепер вона становитиме 8 млрд євро замість 4 мільярдів. 

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також пообіцяла подальшу допомогу Україні. Йдеться зокрема, про посилення підтримки як на рівні Євросоюзу, так і рівні НАТО.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму