USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Нічна атака на Україну: Що відомо на даний момент

Українські захисники знищили всі ворожі безпілотники
Війна_1
Війна
Джерело: відкриті джерела

Росія продовжує атакувати Україну другу ніч поспіль, використовуючи іранські безпілотники. В ніч на 2 січня були помічені дві групи "Шахедів", що прямували до Києва. Перша група, за даними військових, летіла з півночі вздовж Київського водосховища. Друга група атакувала з півдня. 

В результаті нічної атаки сили ППО разом з мобільними бойовими групами знищили всі 39 іранські дрони. Крім того, захисники неба знищили два БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10" та керовану авіаційну ракету Х-59.

Війна
Джерело: відкриті джерела

Ситуація в Києві

Внаслідок нічних повітряних ударів росіян в столиці пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури. Вводяться аварійні відключення світла. Як повідомив у своєму Telegram мер Віталій Кличко, знеструмлено деякі об'єкти теплопостачання.

В той же час, за словами начальника КМВА Сергія Попка, водо- і теплопостачання столиці функціонує в штатному режимі.

"Завдяки титанічній роботі енергетиків та усіх комунальних служб мешканці Києва мали змогу зустрічати Новий рік зі світлом без відключень електроенергії. Але через пошкодження об’єкта енергосистеми під час останньої повітряної атаки на Київ та через збільшення споживання електроенергії після святкових днів, місто змушене повернутися до відключень. Енергетики, ремонті бригади і комунальні служби працюють в посиленому режимі над відновленням стабільної роботи мережі. Водо- і теплопостачання працює в штатному режимі. Все відновимо. Жодні труднощі Київ не зламають!" – додав він.

Також відомо, що внаслідок атаки один з уламків дрону-камікадзе впав у Деснянському районі столиці. В результаті у сусідніх будинках подекуди вилетіло скло, внаслідок чого було госпіталізовано 19-річного хлопця.

Ситуація в інших областях

У Кам’янському районі уламки збитого дрона впали на приватне підприємство. Там сталося займання, однак рятувальники вже загасили пожежу.

Крім того, окупанти обстріляли Нікопольський район з важкої артилерії. Зокрема, вони чотири рази вдарили по Нікополю та Марганцю. Загалом у міста прилетіло понад 20 ворожих снарядів. Постраждалих немає.

Також сили ППО працювали у Запорізькій та Полтавській областях.

У тимчасово окупованому Мелітополі під ранок 2 січня також пролунали вибухи.

"У місті лунали гучні вибухи. Окупанти повинні нарешті зрозуміти: час робити ноги з окупованих територій. Адже тут на любителів чужої землі чекає лише один фінал – бути в ній похованими", – заявив мер Мелітополя Іван Федоров.

.

Читайте також:
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Друг Берлусконі розповів про моторошне полювання з Путіним, коли той вирізав серце оленю Друг Берлусконі розповів про моторошне полювання з Путіним, коли той вирізав серце оленю
За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні