USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Незаконно продали за кордон деревину майже на 4 млн гривень: Ділків викрили на Житомирщині

Оборудки чорних лісорубів тривали із 2021 року
Житомирські слідчі припинили незаконні оборудки чорних лісорубів
Житомирські слідчі припинили незаконні оборудки чорних лісорубів
Джерело: Нацполіція

Правоохоронці викрили 34-річного киянина, який на Житомирщині налагодив механізм вивезення нелегально вирубаної деревини за кордон. У своїх оборудках фігурант використовував підроблені документи. З 2021 року по поточний бізнесмен разом зі своїми спільниками переправили майже 2 тисячі кубів лісу. Про це повідомляє Національна поліція України.

За даними правоохоронців, щоб легалізувати незаконно зрубаний ліс, підприємець залучив до схеми особу, яка надавала послуги для отримання сертифікатів про походження лісоматеріалів.

"Вона зверталася до структурних підрозділів Держлісагентства України, надаючи липові товарно-транспортні накладні. На підставі цих документів і отримували сертифікат про походження деревини, необхідний для її продажу за межами країни", – розповіли у Нацполіції.

У Житомирській обласній прокуратурі додали, що немарковану деревину ділки здобували у лісогосподарствах Житомирщини та інших областей. Ліс-кругляк доставляли у деревообробні цехи, де виготовляли лісопродукцію у промислових масштабах.

"Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних, в офісних приміщеннях та на деревообробних підприємствах вилучено значну кількість соснових колод та 630 кубічних метрів пиломатеріалів. Жодних документів про походження деревини не було надано. Лише за останніми експортними операціями ділки переправили за кордон деревини вартістю понад 4 млн гривень", – ідеться у повідомленні.

У Нацполіції зазначили, що 12 жовтня двом спільникам було оголошено про підозри одразу за кількома статтями:  

  • ч. 3 ст. 201-1 (Переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України);
  • ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу);
  • ч. 3, ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Наразі у ході досудового розслідування встановлюється остаточна сума заподіяних збитків та причетність до контрабанди інших осіб, повідомили у Житомирській обласній прокуратурі.

Раніше ми писали, що на Запоріжжі полковник ДСНС налагодив схему крадіжки та продажу відомчого пального. Об’єми розкрадання були настільки масштабними, що фігуранту довелося облаштувати міні-АЗС просто на території свого маєтку. 

Читайте також:
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі