USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Нетаньягу анонсував наземну операцію в Секторі Гази, – ЗМІ

Ізраїль має намір діяти з великою силою у війні проти угруповання ХАМАС
Ізраїль війна Седерот військові Ізраїлю ЦАХАЛ_6
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу під час розмови з американським президентом Джо Байденом заявив, що в Ізраїлю не буде іншого вибору, окрім як почати наземну операцію в Секторі Гази. Про це пише видання Walla.

"Послання Нетаньягу Байдену вказує на характер реакції Ізраїлю найближчими днями і тижнями і покликане почати підготовку ґрунту серед союзників Ізраїлю для того, щоб дії були тривалими і безпрецедентними за своєю силою і наслідками", – зазначає видання.

Крім того, Нетаньягу наголосив, що Єрусалим "відповідає на силу більшою силою".

Водночас ізраїльський прем'єр додав, що його турбує сценарій відкриття ще одного фронту на півночі і що Ізраїль готується до цього.

"У нас немає іншого вибору, окрім як рішуче відреагувати", – сказав Нетаньягу.

Яка ситуація в Ізраїлі зараз?

Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) продовжує завдавати ударів по місцях дислокації бойовиків ХАМАС у Секторі Гази. При цьому терористи також продовжують атакувати територію Ізраїлю.

В одному з останніх повідомлень ізраїльський прем'єр-міністр написав: "Ми почали. Ізраїль переможе". При цьому він прикріпив до повідомлення кадри ударів по Сектору Гази.

Крім того, ЦАХАЛ повідомив, що ізраїльські військові також почали завдавати ударів по території Лівану.

Як стверджують у мережі, ізраїльські військові атакували спостережні пункти "Хезболли" (ліванське воєнізоване угруповання).

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає