USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Нетаньягу анонсував наземну операцію в Секторі Гази, – ЗМІ

Ізраїль має намір діяти з великою силою у війні проти угруповання ХАМАС
Ізраїль війна Седерот військові Ізраїлю ЦАХАЛ_6
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу під час розмови з американським президентом Джо Байденом заявив, що в Ізраїлю не буде іншого вибору, окрім як почати наземну операцію в Секторі Гази. Про це пише видання Walla.

"Послання Нетаньягу Байдену вказує на характер реакції Ізраїлю найближчими днями і тижнями і покликане почати підготовку ґрунту серед союзників Ізраїлю для того, щоб дії були тривалими і безпрецедентними за своєю силою і наслідками", – зазначає видання.

Крім того, Нетаньягу наголосив, що Єрусалим "відповідає на силу більшою силою".

Водночас ізраїльський прем'єр додав, що його турбує сценарій відкриття ще одного фронту на півночі і що Ізраїль готується до цього.

"У нас немає іншого вибору, окрім як рішуче відреагувати", – сказав Нетаньягу.

Яка ситуація в Ізраїлі зараз?

Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) продовжує завдавати ударів по місцях дислокації бойовиків ХАМАС у Секторі Гази. При цьому терористи також продовжують атакувати територію Ізраїлю.

В одному з останніх повідомлень ізраїльський прем'єр-міністр написав: "Ми почали. Ізраїль переможе". При цьому він прикріпив до повідомлення кадри ударів по Сектору Гази.

Крім того, ЦАХАЛ повідомив, що ізраїльські військові також почали завдавати ударів по території Лівану.

Як стверджують у мережі, ізраїльські військові атакували спостережні пункти "Хезболли" (ліванське воєнізоване угруповання).

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Читайте також:
Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців
Біля консульства США в Тель-Авіві стався вибух: Є загиблий і поранені Біля консульства США в Тель-Авіві стався вибух: Є загиблий і поранені
НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ