USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Нестабільний графік роботи в молодому віці може вплинути на ваше здоров'я в майбутньому, - учені

Уже після 50 років у людей можуть проявлятися ознаки депресії та безсоння
психічне здоров'я
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Учені з Нью-Йоркського університету виявили, що нестабільний робочий графік у молодому віці може призвести до проблем зі здоров'ям у майбутньому. Про це йдеться в дослідженні вчених, опублікованому в журналі PLOS One.

Вчені оцінили міцність психічного і фізичного здоров'я більш ніж 7 тис. осіб старше 50 років. Також дослідники зібрали інформацію про кар'єру учасників і графік їхньої роботи протягом усього трудового життя.

Вони з'ясували, що близько чверті випробовуваних у молодості (26%) працювали стабільно за стандартним графіком. Ще третина випробовуваних (35%) працювали відповідно до аналогічного графіка більшу частину часу. Інші 17% у віці 20 років також витрачали на роботу вісім годин п'ять днів на тиждень, а потім перейшли на нестандартний графік (а також працювали в нічні та вечірні години). 12% добровольців у юності працювали у звичайному режимі, а пізніше - нестандартно за кількістю годин.

Новини за темою: Вчені знайшли спосіб, як відновити слух у дітей із вродженою глухотою

Згідно з дослідженням, люди, чия кар'єра в молодості характеризувалася нестабільним графіком роботи, частіше демонстрували ознаки депресії та безсоння у віці 50 років і старше.

Раніше ми писали, що сгідно з найбільшим глобальним дослідженням, вакцини проти коронавірусної інфекції пов’язані з невеликим збільшенням неврологічних та серцево-судинних захворювань, а також захворювань крові.

Зокрема, дослідники виявили статистично значуще збільшення випадків синдрому Гієна – Барре протягом 42 днів після першого щеплення розробленою в Оксфорді вакциною ChAdOx1 або Vaxzevria, чого не спостерігалося при застосуванні мРНК-вакцини.

Читайте також:
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень? Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?
Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри
Агенти російського ГРУ могли впливати на американських розвідників секретною зброєю, яка викликає Агенти російського ГРУ могли впливати на американських розвідників секретною зброєю, яка викликає "гаванський синдром", – розслідування
"Ліки зі співчуття": Важкохворі українці отримають безкоштовний доступ до інноваційних препаратів, яких чекали два роки