USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

"Недоречні прапори та символи". На Australian Open зчинився скандал через прихильників Путіна

Все почалося з батька одного з найкращих тенісистів світу серба Новака Джоковича
Батько Джоковича
Джерело: Yahoo

Керівництво Australain Open попередило гравців після того, як батько сербського тенісиста Новака Джоковича був помічений у компанії прихильників президента РФ Володимира Путіна, які пронесли на турнір прапори Росії. Про це повідомляє CNN

На відео, опублікованому на YoyTube, Срджан Джокович позує зі своїм прихильником біля однієї з арен, на якій проходить турнір.

"На сорочці у чоловіка літера "Z", в руках він тримає російський прапор із зображенням Путіна. Символ "Z", який можна побачити на російській військовій техніці та одязі, розглядається як знак підтримки Росії, включаючи її вторгнення в Україну", – пише ЗМІ. 

Згідно з правилами Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, на заході заборонено використання російських та білоруських прапорів.

"Гравці та їхні команди були проінформовані і їм нагадали про політику заходу щодо прапорів і символів, а також про те, щоб уникнути будь-якої ситуації, яка може порушити роботу", – заявив представник Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. 

При цьому додав, що "невелика група людей демонструвала недоречні прапори та символи та погрожувала охоронцям після матчу в середу ввечері і була виселена".

Нагадаємо, керівництво Tennis Australia вирішило допустити гравців із Росії та Білорусі до участі в Australian Open під нейтральним прапором.

Читайте також:
Російські борці відмовилися їхати на Олімпіаду в Парижі Російські борці відмовилися їхати на Олімпіаду в Парижі
Україна на Євро-2024 сьогодні зіграє з Бельгією. Які прогнози вирішального матчу групового етапу? Україна на Євро-2024 сьогодні зіграє з Бельгією. Які прогнози вирішального матчу групового етапу?
НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024 НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024
Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі