USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Не Sea Baby єдиним: У СБУ розповіли, що використовують для спецоперацій у Чорному морі морський дрон "Мамай"

Наразі "Мамай" є найшвидшим об’єктом у Чорному морі
Морський дрон
Морський дрон "Мамай"
Джерело: ТСН

Служба безпеки України використовує для спецоперацій у Чорному морі не лише морський дрон Sea Baby. Відомство має на озброєнні ще один під назвою "Мамай". Про це йдеться у сюжеті ТСН.  

Зазначається, що про існування морського дрона СБУ "Мамай" досі не знало жодне масмедіа у світі. Станом на сьогодні "Мамай" є найшвидшим об’єктом у Чорному морі і може розганятися до 110 км/год.

Також у матеріалі ідеться про те, що морський дрон Sea Baby 17 липня уразив Кримський міст та інші ворожі об’єкти.

За словами голови Служби безпеки України Василя Малюка, це була задача президента Володимира Зеленського – перерізати логістичну артерію ворога.

"Підкреслюю, це цілком законна для нас ціль. Відповідно до норм Женевської конвенції, інших норм міжнародного права, чинного законодавства, звичаїв і традицій ведення війни, це – цілком законна ціль. Це незаконна побудова по суті на території України", – наголосив він.

Зазначається, що Sea Baby – це не лише дрон-камікадзе, а й модульна платформа, на яку монтуються різні види дистанційно керованого озброєння.

"Це не просто морський дрон, це багатоцільова платформа, яка сьогодні дуже й дуже успішно використовується, і не тільки по відношенню до Кримського мосту", – уточнив Малюк.

За його словами, виробництво знаходиться на території України на одному з підземних заводів.

Раніше ми повідомляли, що нестачу артилерійських снарядів у ЗСУ покриватимуть FPV дронами. Зазначалося, що йдеться не про повну заміну артилерії, а лише про зняття з неї тягаря основної вогневої сили.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"