USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Не боятися воювати: Захисник розповів про завдання на фронті

Воїн додав, що проти волі змусити людину прийти у військо не можна
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Не боятися воювати, а сміливо йти на фронт – у цьому переконаний командир роти №1 ОШБр "Лють" Олег Возний. У коментарі UWN військовий зазначив, що перемога України залежить від кожного з нас, разом з тим змушувати воювати людей не треба.

Возний розповів, що на передовій часто доводиться змінювати напрямки бойової роботи.

"Просто є інакші ситуації: можемо бути в штурмі, а можемо рутинно виконувати справи – все залежить від того, яка бойова задача. Сенс один – війна, воювати, не боятися воювати. Тому прохання до українців, щоб теж долучалися, не сиділи на дивані, не обговорювали онлайн в соцмережах, як правильно вести бої, а приходили й допомагали нам! Беріть зброю, захищайте, ми ж теж можемо закінчуватися...", – зауважив захисник.

Водночас додав, що проти волі змусити людину прийти у військо не можна. І навіть не треба.

"Це, напевно, від кожного залежить. Ми ж не можемо впливати й вимагати від людей, щоб вони брали приклад з нас. Все залежить індивідуально. Бо люди мотивовані – це означає, що люди готові. Готові нищити ворога!" – уточнив Возний.

Також військовий сказав і про амуніцію, яку весь час носять на собі. Інколи не знімають днями.

"Вбрання хлопців – шостого класу. Простою мовою – це 14 кілограмів ви одягаєте на себе. Плюс зброя, додатковий боєкомплект. Хтось, можливо, туди й не дійде. Тож час від часу проводимо внутрішній рекрутинг, а мобілізація – це не наша компетенція", – зазначив Возний.

Крім того, боєць наводить приклад, коли людей, які отримали поранення, переводять на військове навантаження відповідно до стану здоров'я.

"Тобто воїни залишаються в нашій бригаді і працюють на тому робочому місці, де вони потрібні. Але вже з меншим навантаженням", – додав військовий.

З усмішкою згадує Возний і про друзів ЗСУ – мишей, які так активно докучали хлопцям восени.

"Ми до них звикли. Я вже на другий день почав давати їм імена – Лариса 1, Лариса 2, Лариса 3. Головне, зробити одне місце, вони там всі збираються, а так гризунів реально було дуже багато. Помітили: якщо миші тікають, то зараз буде "приліт", а якщо западає тиша – обстріл", – каже командир роти.

Воїн сказав, що нині всією бригадою тримають оборону на Бахмутському напрямку. Намагаються робити це вдало.

"Наша бригада здійснювала звільнення, виконувала бойові завдання в Майорську, Богданівці – більшість населених пунктів якраз же і є Бахмутський напрямок, один із найважчих. Тому особовий склад мотивований відсікати ворога і, як кажуть, перетворювати свою лють на зброю! – підсумував Возний.

Новини за темою: Окупантам не вдається блокувати Куп'янськ, незважаючи на активні спроби, – Сирський

Раніше

Ми повідомляли, що російські та українські війська продовжували позиційні бої на північ і південь від Бахмута, але підтверджених змін лінії фронту не було, вказували аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За даними експертів, позиційні бої тривали на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від Бахмута в районі Хромового та на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

"Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що підрозділи російського 1307-го мотострілецького полку Територіальних військ Росії (6-та мотострілецька дивізія, 3-й АК) та 72-ї окремої мотострілецької бригади (3-й АК) марно намагалися захопити панівні висоти на північний захід від Кліщіївки, атакуючи на північний захід і на схід від населеного пункту, але російські війська просунулися до цих висот всього на пару сотень метрів", – йшлося в дописі.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат