USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Війна 2024 року відрізняється від війни 2022-го кількістю дронів від окупантів – їх значно більше, – командир роти ОШБр "Лють"

За словами захисника, те, що лишилося за всі роки війни в українського війська сталим, – це настрій та мотивація
Возний і Хміль
Командир першої штурмової роти бригади "Лють" Олег Возний і заступник командира полку Дмитро Хміль
Джерело: UWN

Командир роти №1 ОШБр "Лють" Олег Возний у складі зведеного загону – з 2022 року, починаючи з батальйону "Полтава". Разом з побратимами зі Збройних сил України виконує бойові завдання у низці населених пунктів Донеччини, переважно на Бахмутському напрямку.

Команда UWN поспілкувалася із захисником, який на фронті з 2014 року.

Починав Возний свій бойовий шлях зовсім прозаїчно: із заводу, де працював у Кременчуці ковалем, подався в поліцію. Згодом правоохоронця направили в зону бойових дій в АТО.

Усі десять років захисник не покидав службу, а воював. З початком повномасштабного вторгнення РФ ситуація на фронті ускладнилася, говорить боєць.

"Я вам скажу, чим відрізняється війна 2022-го і 2024 років: тоді не було так багато дронів в окупантів, нам було набагато легше. Нині ж в росіян БпЛА стало набагато більше, а в нас же не вистачає боєприпасів, техніки, нічим воювати. Ось цього більше треба зараз", – ділиться Возний.

Водночас, за словами командира роти, те, що лишилося за всі роки війни в українського війська сталим, – це настрій та мотивація.

"Тут нічого не змінилося, ми мотивовані. Хлопці в моєму підпорядкуванні родом з Полтавщини, Сум, Харкова... Нас надихають наші рідні: приходиш додому і бачиш сяючі очі своєї доньки або сина, розумієш, що потрібен в цьому місці і потрібно робити справу далі. Ми повинні звільнити нашу Батьківщину від російських нелюдів. Але треба думати й про тих, кого вже немає: тих, хто загинув на фронті, про загиблих мирних у Бучі, Ірпені... Це найголовніша наша мотивація. Тільки сім’я допомагає в тому, щоб ти переключився з військового у цивільне життя", – пояснює воїн.

Україна має план на 2024 рік, який дасть результат на фронті

Про це на форумі "Україна. Рік 2024" заявив міністр оборони Рустем Умєров.

"Усі кажуть, що краще за наші дії говорять наші результати. Ми робимо все можливе і неможливе, щоб зробити прорив. План-2024 вже є. Ми публічно про нього не говоримо. Він потужний, він сильний, він дає не тільки надію, а й дасть результат у 2024 році", – сказав Умеров.

Водночас міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін зазначив, що українська оборонка за 2023 рік зросла у шість разів і понад половину цих можливостей уже законтрактовано.

Що стосується виробництва дронів, то в Офісі президента повідомляли, що Україна має намір впровадити ШІ у безпілотники українського виробництва.

Читайте також:
Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги
Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол
Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців