USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

НКРЕКП затвердила двоетапне підвищення тарифів на розподіл електроенергії

З червня тарифи зростуть для 22-х обленерго
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила двоетапне підвищення тарифів на послуги з розподілу електроенергії для регіональних операторів системи розподілу (ОСР, обленерго). Про це пише "Інтерфакс-Україна".  

Згідно з рішенням комісії, з 1 червня тарифи для регіональних обленерго зростуть на 7,5–28,1% за першим класом напруги і на 6,9–25,5% – за другим.

На першому етапі з 1-го до 30 червня тарифи збільшаться для 22-х операторів. На другому етапі з 1 липня до 31 грудня тарифи зростуть для 27 ОСР з урахуванням ще пʼяти обленерго, розташованих у зоні бойових дій. Для цих компаній розцінки на послуги з розподілу електроенергії підвищаться в один етап – на період із 1 липня до 31 грудня.

Новини за темою: Чи будуть влітку відключати світло при дефіциті електроенергії: Відповідь "Укренерго"

Наразі регулятор утримався від підвищення тарифів із 1 червня для п'яти ОСР, які входять до "ВС Енерджі Інтернешнл НВ", у зв'язку із застосуванням до компанії та її засновників санкцій із боку Ради національної безпеки та оборони України. 

Регулятор ухвалить рішення стосовно АТ "Житомиробленерго", ПрАТ "Кіровоградобленерго", ПрАТ "Рівнеобленерго", АТ "Чернівціобленерго" та АТ "Херсонобленерго" пізніше, йдеться в повідомленні.

Отже, з 1 червня найвищі тарифи на послуги з розподілу е/е серед регіональних ОСР матиме "Закарпаттяобленерго": 365,65 грн/МВт-год – за першим класом напруги та 1642,93 грн/МВт-год – за другим. 

А найнижчі матиме "ДТЕК Київські електромережі": 142,91 грн/МВт-год і 587,12 грн/МВт-год відповідно.

Новини за темою: НКРЕКП дозволила українцям продавати електроенергію власної генерації

Захист вразливих споживачів електроенергії

В цьому місяці НКРЕКП направила лист до уряду, в якому ініційовано питання впровадження Порядку захисту вразливих споживачів електричної енергії.

За даними регулятора, створення такого документа відповідає міжнародним зобов'язанням України, у тому числі Директивам ЄС у сферах енергетики та комунальних послуг в частині соціального захисту певних верств населення та передбачено статтею 61 Закону України "Про ринок електричної енергії".

Читайте також:
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
"Укренерго" анонсувало відключення світла для промислових споживачів