USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Наступного тижня у Міноборони та Мінкульті призначать нових міністрів, - ЗМІ

Президент наступного тижня звернеться до ВРУ з відповідними пропозиціями
Кабмін
Джерело: відкриті джерела

Наступного тижня у Кабміні може відбутися два призначення − міністра оборони та міністра культури. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела у владі.

Видання повідомляє, що президент внесе в Раду пропозицію на звільнення міністра оборони Олексія Резнікова та запропонує нового міністра оборони − нинішнього очільника ФДМУ Рустема Умєрова.

Окрім цього, парламент може призначити нового міністра культури та інформаційної політики.

Потенційною кандидаткою на цю позицію є Юлія Федів, яка очолювала Український культурний фонд. З 1 липня 2021 року − 1 червня 2022 року була директоркою ГО "Громадське телебачення".

Нагадаємо, ми писали, що міністр оборони України Олексій Резніков залишить свій пост і стане послом у Великій Британії. Водночас його місце в міністерстві може зайняти глава Фонду держмайна Рустем Умєров. 

Як відомо, чутки про відставку Резнікова набрали обертів після низки скандалів із держзакупівлями для армії.

Зокрема, у січні в мережі з'явилися публікації документів Міноборони, за якими відомство закуповувало продукти вдвічі-втричі вищі за ринкові. Унаслідок кількох розкритих злочинних схем деяких чиновників було звільнено, а кільком особам висунули обвинувачення і навіть обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Пізніше Олексій Резніков пообіцяв проведення внутрішньої перевірки та покарання винних і реформувати систему харчування в армії.

Також відомство оприлюднило додатки до договорів про вартість послуг з організації харчування ЗСУ, а також ціни на продукти в каталозі, які закуповують постачальники.

Крім того, повідомлялося, що правоохоронці оголосили підозру посадовцю Міністерства оборони України, оскільки вважають його причетним до розкрадання 5 млн гривень під час будівництва казарм для ЗСУ.

Вже в серпні журналісти з’ясували, що Міноборони восени 2022 року уклало контракт із турецькою фірмою Vector avia hava araçlari на поставку зимового одягу. Деталі – тут.

Читайте також:
Експосадовець Міноборони привласнив майже мільйон гривень з будівництва військового об'єкта Експосадовець Міноборони привласнив майже мільйон гривень з будівництва військового об'єкта
В Україні можуть значно зрости податки В Україні можуть значно зрости податки
Рада має намір призупинити виплати по зовнішньому боргу до завершення реструктуризації Рада має намір призупинити виплати по зовнішньому боргу до завершення реструктуризації
Хороший соціальний працівник знає, як вирішити будь-який запит, навіть слабо вирішувальний, – Уляна Токарєва Хороший соціальний працівник знає, як вирішити будь-який запит, навіть слабо вирішувальний, – Уляна Токарєва