USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Наступного тижня у Міноборони та Мінкульті призначать нових міністрів, - ЗМІ

Президент наступного тижня звернеться до ВРУ з відповідними пропозиціями
Кабмін
Джерело: відкриті джерела

Наступного тижня у Кабміні може відбутися два призначення − міністра оборони та міністра культури. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела у владі.

Видання повідомляє, що президент внесе в Раду пропозицію на звільнення міністра оборони Олексія Резнікова та запропонує нового міністра оборони − нинішнього очільника ФДМУ Рустема Умєрова.

Окрім цього, парламент може призначити нового міністра культури та інформаційної політики.

Потенційною кандидаткою на цю позицію є Юлія Федів, яка очолювала Український культурний фонд. З 1 липня 2021 року − 1 червня 2022 року була директоркою ГО "Громадське телебачення".

Нагадаємо, ми писали, що міністр оборони України Олексій Резніков залишить свій пост і стане послом у Великій Британії. Водночас його місце в міністерстві може зайняти глава Фонду держмайна Рустем Умєров. 

Як відомо, чутки про відставку Резнікова набрали обертів після низки скандалів із держзакупівлями для армії.

Зокрема, у січні в мережі з'явилися публікації документів Міноборони, за якими відомство закуповувало продукти вдвічі-втричі вищі за ринкові. Унаслідок кількох розкритих злочинних схем деяких чиновників було звільнено, а кільком особам висунули обвинувачення і навіть обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Пізніше Олексій Резніков пообіцяв проведення внутрішньої перевірки та покарання винних і реформувати систему харчування в армії.

Також відомство оприлюднило додатки до договорів про вартість послуг з організації харчування ЗСУ, а також ціни на продукти в каталозі, які закуповують постачальники.

Крім того, повідомлялося, що правоохоронці оголосили підозру посадовцю Міністерства оборони України, оскільки вважають його причетним до розкрадання 5 млн гривень під час будівництва казарм для ЗСУ.

Вже в серпні журналісти з’ясували, що Міноборони восени 2022 року уклало контракт із турецькою фірмою Vector avia hava araçlari на поставку зимового одягу. Деталі – тут.

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень