USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Справу нардепа Пономарьова передають до суду: ДБР завершило слідство

Коли почалася війна, нардеп втік на окуповану території Запорізької області і став співпрацювати з росіянами
Пономарьов_4
Затримання нардепа
Джерело: Telegram СБУ

ДБР завершили досудове розслідування стосовно чинного народного депутата України від ОПЗЖ Олександра Пономарьова. Відомство не називає прізвища, однак, судячи з матеріалів справи, мова йде саме про Пономарьова.

Як з’ясували правоохоронці, на початку повномасштабної війни Росії проти України нардеп кількох скликань від забороненої партії "Опозиційна платформа – за життя" перейшов на бік ворога.

Першого ж дня великого вторгнення політик поїхав з Києва до окупованого Бердянська. Там нардеп почав співпрацювати із російськими загарбниками, аби зберегти власні статки та підприємства, розташовані в місті.

За даними слідства, афілійовані з депутатом підприємства в окупованих Бердянську та Криму налагодили реалізацію продукції, яку збували російським підприємствам. Вони виконували замовлення російського ОПК з виготовлення зброї та бронетехніки.

"Протягом тривалого часу сам депутат залишався на окупованій території. Там він зустрічався з представниками держави-агресора, збройних формувань та окупаційною адміністрацією міста, мав їх підтримку та навіть отримав від них охорону", – йдеться в заяві ДБР.

Там додали, що за період співпраці з ворогом політик відвідував Крим та Росію. Однак згодом у нардепа виникли комерційні суперечки з окупантами, через які він вирішив повернутися на підконтрольну державі територію України.

В липні 2023 року в СБУ та ДБР повідомили, що викрили нардепа від ОПЗЖ на співпраці з Росією, і нардепу було повідомлено про підозру у державній зраді.

Згодом Печерський райсуд Києва відправив Пономарьова під варту без можливості внесення застави.

Читайте також:
Про податки, корупцію, гральний бізнес та боротьбу з тіньовою економікою. Розмова з нардепкою від Про податки, корупцію, гральний бізнес та боротьбу з тіньовою економікою. Розмова з нардепкою від "ЄС" Ніною Южаніною
ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах
Агента ФСБ, який коригував російські удари по Запоріжжю, засудили на 15 років Агента ФСБ, який коригував російські удари по Запоріжжю, засудили на 15 років
Дубінського та його помічника викрили на повторному сприянні в незаконному перетині кордону Дубінського та його помічника викрили на повторному сприянні в незаконному перетині кордону