USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Обіцяв гроші топпосадовцям за підряди на 1 млрд гривень: Нардеп Лабазюк отримав підозру

Також правоохоронці повідомили про підозру і спільнику народного депутата – керівнику суб’єкта господарювання
НАБУ Лабазюк_2
Джерело: НАБУ

Чинний народний депутат, який також володіє будівельним та аграрним бізнесом, пропонував гроші топпосадовцям у сфері відновлення за підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. Народного обранця викрили, він вже отримав підозру.

У Національному антикорупційному бюро України розповіли, що нардепа викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Відомо, що народний обранець просив у топпосадовця Мінвідновлення надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 млрд гривень. За це пообіцяв "винагороду" у розмірі 3–5% від вартості кожного підряду.

"Після надходження 50 млн грн за підряд із відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тис. дол. США. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці", – повідомили в НАБУ.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура уточнила, що глава Міністерства відновлення Олександр Кубраков та очільник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа-Масі Найєм сприяли розслідуванню.

А от нардеп отримав підозру. Також правоохоронці повідомили про підозру і спільнику народного депутата – керівнику суб’єкта господарювання.

"Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України", – додають в САП.

Порушникам тепер загрожує до десяти років позбавлення волі.

НАБУ імʼя нардепа не називає. Антикорупційна організація Transparency International Ukraine пише, що це Сергій Лабазюк із групи "За майбутнє".

Не єдиний

Додамо, що цього ж дня правоохоронці викрили ще одного чинного нардепа – Андрія Одарченка, – який намагався підкупити криптовалютою голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафу-Масі Найєма. Депутату вже оголосили підозру.

Правоохоронці з'ясували, що нардеп, член комітету з питань антикорупційної політики, пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тис. доларів. В обмін на гроші народний обранець просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах