USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Намагався заволодіти землею та майном "Держбудкомбінату": Нардеп отримав підозру

Реальна вартість ділянки і майна становила понад 525 млн гривень
Ісаєнко
Дмитро Ісаєнко
Джерело: відкриті джерела

Чинний нардеп, екскерівник Управління справами апарату ВРУ та колишні посадовці держпідприємства намагалися незаконного заволодіння землею та майном "Держбудкомбінату". Про це інформує пресслужба САП.

"За дорученням керівника САП прокурор та детективи НАБУ повідомили про підозру чинному народному депутату України за фактом організації замаху на зловживання службовим становищем з метою незаконного отримання під забудову земельної ділянки, що належить державі і перебуває в постійному користуванні державного підприємства ДП "Державний будівельний комбінат" апарату ВРУ. Дії нардепа кваліфіковані за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України", – йдеться в повідомленні.

Крім того, САП та НАБУ повідомили про підозру колишньому керівнику Управління справами апарату Верховної Ради України та двом колишнім посадовцям "Держбудкомбінату".

Зважаючи, що місцезнаходження колишнього керівника управління апарату ВРУ та експрацівника державного підприємства не встановлено, про підозру їм повідомлено заочно.

Слідство встановило, що у 2020 році народний депутат України, перебуваючи у змові з керівником ДП "Держбудкомбінат" і керівником Управління справами апарату ВРУ, вирішив незаконно та без погодження ВРУ виставити на аукціон земельну ділянку, на якій розміщена виробнича база "Держбудкомбінату", для укладення інвестиційного договору щодо її забудови.

Реалізовуючи злочинну схему, особи організували проведення аукціону, перемогу в якому отримала компанія, пов’язана з нардепом. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн гривень. Натомість, як встановили САП та НАБУ, реальна вартість ділянки і майна становила понад 525 млн гривень.

У подальшому зловмисники планували звільнити ділянку від забудов, а на їх місці збудувати новий житловий комплекс.

Довідавшись про початок досудового розслідування, особи вживали дій для уникнення відповідальності. Зокрема, вони планували звернутись до місцевої прокуратури із заявою про вчинення злочину та провести "необхідні" експертизи, що підтвердили б відсутність складу злочину, що у підсумку призвело б і до закриття провадження яке розслідують детективи НАБУ.

На сьогодні за клопотанням сторони обвинувачення на вказану ділянку Вищим антикорупційним судом накладено арешт.

Досудове розслідування триває.

Імена підозрюваних у САП не називають, проте, за даними ЗМІ, йдеться про нардепа від партії "Відродження" Дмитра Ісаєнка.

Читайте також:
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено
Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака
Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук