USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Найнебезпечніше становище з початку війни. РФ веде наступ на п'яти напрямках, – NYT

РФ вдалося сконцентрувати велику кількість військ на кожному з обраних для удару напрямків
російська техніка
Джерело: відкриті джерела

Українська армія, ймовірно, перебуває в найнебезпечнішому становищі з перших місяців війни, оскільки росіяни ведуть наступ на п'яти напрямках. Про це пише The New York Times.

На всьому фронті Україні не вистачає боєприпасів і вона щосили намагається поповнити свої власні ресурси після двох років жорстоких боїв, зазначає видання.

На тлі дефіциту озброєння в Україні російські загарбники визначили п'ять основних напрямків для атак.

Джерело: The New York Times

Авдіївка

Після відходу ЗСУ з Авдіївки бої на цій ділянці фронту тривають. Неясно, наскільки далеко росіяни зможуть просунутися за межі міста. Але наступні великі населені пункти, де проживають десятки тисяч мирних жителів, розташовані всього лише приблизно за 50 км на захід.

У боях за Авдіївку було задіяно близько 50 000 російських солдатів, хоча їхня чисельність коливалася. За даними західних і українських джерел, десятки тисяч росіян було вбито або поранено, але Росія продовжує поповнювати їхні ряди.

Новини за темою: Rheinmetall планує відкрити новий завод із виробництва боєприпасів в Україні

Мар'їнка

Після двох років російських бомбардувань і боїв від Мар'їнки залишилося зовсім небагато. Але захоплення цього міста дозволило росіянам переключити свою увагу на південь і ще один важливий опорний пункт ЗСУ – Вугледар.

Минулого року росіяни неодноразово намагалися атакувати Вугледар з півдня і зазнали катастрофічних втрат, зокрема розгромної поразки в одному з найбільших танкових боїв війни.

Але, оскільки Мар'їнка перебуває під контролем, росіяни атакують Вугледар з півночі. Наразі вони просуваються через село Новомихайлівка, яке розташоване приблизно за 20 км на північний схід.

На цьому напрямку окупанти також можуть застосувати сили, які звільнилися після захоплення Авдіївки.

Роботине

Росія хоче знову захопити це місто після того, як українським військам вдалося його звільнити під час контрнаступу минулого року.

У російських військових на цьому фронті сконцентровано більше військ, ніж на Авдіївському фронті, повідомляють в українській армії.

Новини за темою: Велика Британія і союзники прагнуть озброїти Україну новими ройовими безпілотниками зі штучним інтелектом, – Bloomberg

Кремінна

Російські війська просуваються у двох напрямках від міста Кремінна – до Куп'янська та Лимана. На цих напрямках Росія знову починає рухатися вперед. Але опір України уповільнює атаки окупантів.

Тут російська армія утримувала близько 110 000 військовослужбовців протягом кількох місяців.

Бахмут

У травні Росія зруйнувала, а потім захопила місто Бахмут, що стало її останнім значним територіальним завоюванням на полі бою перед наступом на Авдіївку.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначав, що росіяни хочуть прорвати оборону України в районі Часового Яру, що дасть їм контроль над панівними висотами в цьому районі і піддасть місто Краматорськ посиленому артилерійському вогню. За оцінками України, на Бахмутському напрямку перебувають близько 62 000 російських солдатів.

Нагадаємо, як писали аналітики ISW, затримки допомоги Україні з боку Заходу допомагають російським окупантам підготовитися для початку наступальних операцій на кількох ділянках фронту.

Проте, за даними ISW, росіяни наразі проводять щонайменше три наступальні операції.

 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат