USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Найдорожчий футболіст в історії України. Мудрик перейшов до лондонського "Челсі"

Український футболіст підписав контракт на вісім з половиною років
Мудрик
Михайло Мудрик
Джерело: відкриті джерела

Атакувальний півзахисник національної збірної України та донецького "Шахтаря" Михайло Мудрик офіційно змінив клубну прописку у поточне зимове трансферне вікно. 22-річний українець перейшов на постійній основі до лондонського "Челсі", підписавши довгостроковий контракт до 2028 року. Про це пише football.ua.

Зазначається, що "Челсі" повною мірою задовольнило фінансові вимоги "Шахтаря" та погодилося заплатити за Мудрика загалом 100 млн євро (70 млн євро + 30 млн євро в якості бонусів). Виплата бонусів буде залежати від перемоги "Челсі" в АПЛ та Лізі чемпіонів у наступні сім років.

Крім того, повідомляється, що головним претендентом на підписання українського вінгера довгий час вважався інший лондонський клуб – "Арсенал", який за підсумками 20 турів є лідером турнірної таблиці АПЛ, але в останній момент "Челсі" вдалося перехопити гравця, запропонувавши більш вигідні фінансові умови.

"Український футбол" повідомляє, що трансфер Мудрика увійде до топ-40 найдорожчих переходів в історії футболу. Українець займе 40-е місце у цьому рейтингу разом з Лукою Йовічем ("Айнтрахт"– "Реал") та Родрі ("Атлетико" – "Ман Сіті").

У рейтингу найдорожчих футболістів "Челсі" він займе п’яте місце, обійшовши Альваро Морату:

1. Ромелу Лукаку – 113 млн євро;

2. Уеслі Фофана – 80,4 млн євро;

3. Кай Хаверц – 80 млн євро;

4. Кепа Аррісабалага – 80 млн євро;

5 Михайло Мудрик – 70 млн євро;

6. Альваро Мората – 66 млн євро.

Також Мудрик увійде до топ-20 найдорожчих трансферів в історії англійської Прем’єр-ліги. Українець опиниться на 18-му рядку. Крім того, футболіст очолить список найдорожчих гравців в історії "Шахтаря" та української Прем’єр-ліги.

Нагадаємо, нещодавно помер легенда світового футболу, один з кращих футболістів в історії, бразилець Пеле.

Читайте також:
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS