USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

На Заході ставлять під сумніви план перемоги Зеленського

Союзники не радять чекати прориву від плану перемоги Зеленського
Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: скріншот

Деякі західні посадовці намагаються знизити очікування від представлення плану перемоги президента Володимира Зеленського цього тижня у Сполучених Штатах Америки, кажучи, що не бачать у ньому прориву. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Одна особа, знайома з розмовами Зеленського з іноземними лідерами, сказала, що у так званому плані перемоги президента не було справжніх сюрпризів і він не змінює ситуацію кардинально. Інший співрозмовник назвав план "списком бажань".

Принаймні один із союзників, за словами двох джерел, припустив, що настав час для нового раунду роботи з Володимиром Путіним – чи то з боку Зеленського, чи то інших країн.

Західні країни також починають турбуватися про власну безпеку, оскільки Росія продовжує виробництво зброї, яке може мати вплив за межами України.

Глава української держави представляє свій план на полях щорічної сесії Генеральної асамблеї ООН. Один із посадовців сказав, що, хоча союзники хочуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, йому потрібно уточнити, як може виглядати мир.

Зеленський заявив журналістам у п'ятницю, що цей план має на меті посилити позицію України на майбутніх дипломатичних переговорах з Росією.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив у понеділок у Нью-Йорку, що план спрямований на отримання запрошення приєднатися до НАТО, і закликав партнерів ігнорувати погрози ескалації з боку Росії.

Не маючи жодних ознак того, що Кремль планує відступити, союзники також обговорюють можливість звернутися до Путіна безпосередньо напередодні зустрічі G20 у Бразилії, запланованої на листопад, за словами одного з джерел.

Американські посадовці намагалися розвіяти надії на те, що вони схвалять прохання Києва про використання ракет США дальнього радіуса дії для ураження цілей у глибині російської території.

Зеленський планує кілька зустрічей з Байденом

За словами прессекретаря президента України, зустрічі відбудуться завтра, 25 вересня, та післязавтра, 26 вересня.

"Буде завтра зустріч у президента з президентом США, коротка зустріч на полях ООН. І розгорнута зустріч, велика, буде післязавтра, 26-го числа. Ось від цих подій ми очікуємо найбільше результатів", – сказав Никифоров в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що план перемоги України стане шляхом до дипломатичного завершення війни. Він складається з п'яти пунктів й містить конкретні цифри, а також обсяги військової допомоги.

Читайте також:
Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція