USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

На Закарпатті прикордонники на авто збили чоловіка, який, як виявилося, переправляв ухильників через кордон

Під час події чоловік рухався від загороджувального паркану
прикордонники на авто збили чоловіка, який переправлялв ухилянтів за кордон
Джерело: ДПСУ

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону під час пошукових заходів збили чоловіка, який, як з'ясувалося потім, пов'язаний із незаконною переправою ухильників за кордон. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України – Західний кордон.

Як розповіли у службі, учора на Закарпатті прикордонники Мукачівського загону виявили осіб, які рухалися в бік річки Тиса, де проходить державний кордон із Румунією. Інформація про можливий незаконний перетин кордону була надана румунським прикордонникам.

Водночас під час пошукових заходів на службовий автомобіль Держприкордонслужби раптово вискочив чоловік, який рухався від загороджувального паркану.

"У результаті зіткнення чоловік отримав травмування. Прикордонники одразу викликали поліцію та швидку, яка доправила потерпілого до районної лікарні. Наразі чоловік перебуває в реанімаційному відділенні", – повідомили в ДПСУ.

Під час подальшого з'ясування обставин від прикордонної поліції Румунії надійшла інформація про затримання на своїй території осіб, які незаконно перетнули кордон.

Як виявилося, травмований чоловік неодноразово потрапляв у поле зору співробітників прикордонного загону як особа, причетна до протиправної діяльності, пов'язаної з переправленням осіб через державний кордон.

За цим фактом повідомлено інші правоохоронні органи та призначено службове розслідування. Перевірка триває.

Нагадаємо, українські прикордонники з початку 2023 року викрили понад 220 протиправних груп, які незаконно вивозили чоловіків на кордон.

Також ми писали, що Служба безпеки України викрила ще три схеми для ухилянтів від мобілізації. У результаті комплексних заходів у Львові, Одеській області та на Закарпатті затримано організаторів нелегальних "трафіків". 

Читайте також:
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт
Більше ніж 30 українців загинули з початку війни, намагаючись незаконно перетнути державний кордон, – ДПСУ Більше ніж 30 українців загинули з початку війни, намагаючись незаконно перетнути державний кордон, – ДПСУ
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону