USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

На український ринок можуть повернутися Zara, Bershka та Pull&Bear: Названа дата

Торгові точки можуть відкритись з серпня по листопад цього року
Zara

Логотип бренду Zara

Джерело: відкриті джерела

Міжнародний ритейлер одягу Inditex Group (Zara, Bershka та Pull&Bear) може повернутися на український ринок до листопада, повідомив Forbes голова Української ради торгових центрів (УРТЦ) Максим Гаврюшин, який спілкується з головним офісом Inditex. 

"Українська команда Inditex щомісяця обговорює з центральним офісом можливість повернення в Україну і чекає, коли їм нададуть можливість відкритися", – заявив Гаврюшин.

За його словами, якщо Inditex прийме рішення про відкриття, то підготовка може початися з липня і займе місяць. В такому випадку торгові точки зможуть відкритись з серпня по листопад цього року.

В центральному офісі Inditex поки не повідомляли щодо конкретних планів відновлення роботи в Україні.

"Безпека наших співробітників та їхніх сімей залишається пріоритетом. Inditex продовжує розробляти спеціальний план підтримки своїх співробітників та магазинів", – йдеться у відповіді пресслужби ритейлера.

Ще один міжнародний ритейлер, який також планував відновити роботу в Україні після Нового року, – шведський H&M, каже Гаврюшин посилаючись на слова українських співробітників. Потім шведський ритейлер прийняв рішення відкрити свої українські магазини тільки після закінчення війни.

Додамо, до 24 лютого 2022 року в Inditex працювали 65 магазинів у восьми містах України, у H&M – девʼять магазинів у Києві, Харкові, Одесі і Львові. У 2021-му ці два ритейлери займали 3,6% від усього ринку в 115 млрд гривень, зазначає генеральний директор компанії Pro-Consulting Олександр Соколов. 

Нагадаємо, компанія Metro Cash & Carry була внесена Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) до переліку міжнародних спонсорів війни. Крім того, до списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Також сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding.

Читайте також:
Модні бренди Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home повертаються в Україну, – вітчизняне МЗС Модні бренди Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home повертаються в Україну, – вітчизняне МЗС
Україні не вистачає понад 4 млн працівників, – опитування Україні не вистачає понад 4 млн працівників, – опитування
МЗС працює над тим, щоб в Україну повернулися IKEA, H&M, Zara та інші міжнародні бренди МЗС працює над тим, щоб в Україну повернулися IKEA, H&M, Zara та інші міжнародні бренди
За два роки продано понад 365 тисяч гектарів української землі: Де найдорожче За два роки продано понад 365 тисяч гектарів української землі: Де найдорожче