USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Тернопільщині помер військовозобов'язаний, який знепритомнів у ТЦК: Інцидент перевірятиме спецпрокуратура

Медики констатували, що причиною смерті чоловіка стала черепно-мозкова травма
військовий квиток ЗСУ мобілізація ТЦК
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Спецпрокуратура у Тернополі перевірить дії службовців ТЦК, на території якого втратив свідомість, а згодом у лікарні помер військовозобов’язаний. Про це інформує Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Що відомо про інцидент?

Як стало відомо із публікацій у медіа, у м. Бучач, що на Тернопільщині, помер 49-річний чоловік після кількаденного перебування у ТЦК. Повідомлялося, що він хворів на епілепсію, а на його тілі були забої та синці.

"Попередньо встановлено, що 25 лютого 2024 року цей чоловік прибув до ТЦК для звірки військово-облікових документів та проходження військово-лікарської комісії. Однак через алкогольну інтоксикацію медкомісію не проходив", – розповіли в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Через два дні, 27 лютого, близько 17-ї години стан здоров’я військовозобов’язаного, який перебував на території центру комплектування, погіршився. У нього почалися судоми. Чоловік впав на землю та вдарився головою.

"Медики констатували смерть, причиною якої стала черепно-мозкова травма. Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи", – йдеться у повідомленні.

За справу взялася спецпрокуратура

Зазначається, що Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом ймовірного перевищення військовослужбовцями Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки влади чи службових повноважень.

"Попередня правова кваліфікація – ч. 5 ст. 426-1 КК України", – вказали у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Що кажуть у ТЦК

В Тернопільскому територіальному центрі комплектування заявили, що чоловік, якому стало погано у військкоматі, помер у лікарні через напад епілепсії.

"27 лютого 2024 року 49-ти річному жителю Тернопільщини раптово стало погано, почалися судоми, впав додолу на території третього відділу Чортківського РТЦК та СП. Працівниками територіального центру комплектування була надана перша медична допомога і викликана карета швидкої допомоги. Далі він був доставлений до КНП "Бучацька міська лікарня" каретою швидкої медичної допомоги із діагнозом: напад судом амнезії епілепсії. 29.02.2024 він помер в приміщенні лікарні попередній діагноз епілепсія, судомний синдром", - повідомили військові.

Раніше міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про незаплановані перевірки терцентрів комплектування та соцпідтримки через низку порушень.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні