USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

На Тернопільщині помер військовозобов'язаний, який знепритомнів у ТЦК: Інцидент перевірятиме спецпрокуратура

Медики констатували, що причиною смерті чоловіка стала черепно-мозкова травма
військовий квиток ЗСУ мобілізація ТЦК
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Спецпрокуратура у Тернополі перевірить дії службовців ТЦК, на території якого втратив свідомість, а згодом у лікарні помер військовозобов’язаний. Про це інформує Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Що відомо про інцидент?

Як стало відомо із публікацій у медіа, у м. Бучач, що на Тернопільщині, помер 49-річний чоловік після кількаденного перебування у ТЦК. Повідомлялося, що він хворів на епілепсію, а на його тілі були забої та синці.

"Попередньо встановлено, що 25 лютого 2024 року цей чоловік прибув до ТЦК для звірки військово-облікових документів та проходження військово-лікарської комісії. Однак через алкогольну інтоксикацію медкомісію не проходив", – розповіли в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Через два дні, 27 лютого, близько 17-ї години стан здоров’я військовозобов’язаного, який перебував на території центру комплектування, погіршився. У нього почалися судоми. Чоловік впав на землю та вдарився головою.

"Медики констатували смерть, причиною якої стала черепно-мозкова травма. Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи", – йдеться у повідомленні.

За справу взялася спецпрокуратура

Зазначається, що Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом ймовірного перевищення військовослужбовцями Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки влади чи службових повноважень.

"Попередня правова кваліфікація – ч. 5 ст. 426-1 КК України", – вказали у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Що кажуть у ТЦК

В Тернопільскому територіальному центрі комплектування заявили, що чоловік, якому стало погано у військкоматі, помер у лікарні через напад епілепсії.

"27 лютого 2024 року 49-ти річному жителю Тернопільщини раптово стало погано, почалися судоми, впав додолу на території третього відділу Чортківського РТЦК та СП. Працівниками територіального центру комплектування була надана перша медична допомога і викликана карета швидкої допомоги. Далі він був доставлений до КНП "Бучацька міська лікарня" каретою швидкої медичної допомоги із діагнозом: напад судом амнезії епілепсії. 29.02.2024 він помер в приміщенні лікарні попередній діагноз епілепсія, судомний синдром", - повідомили військові.

Раніше міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про незаплановані перевірки терцентрів комплектування та соцпідтримки через низку порушень.

Читайте також:
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні
Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини
ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила "Пташка": Частину командування притягнули до відповідальності