USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Сумщині в лісі знайшли 300-кілограмову боєголовку російської ракети Х-59

Бойову частину найближчим часом знищать на спеціальному полігоні
ракета
Знайдена частина ракети
Джерело: Нацполіція

Житель Сумської області знайшов у лісі величезну боєголовку від російської ракети Х-59. Вочевидь ракета не долетіла туди, куди цілили росіяни, повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції у Сумській області.

За словами чоловіка, він побачив у лісі білий предмет, схожий здалеку на мішок, і подумав, що хтось з односельців виніс у ліс сміття. Однак, підійшовши ближче, зрозумів, що на землі лежить великий снаряд.

Вилучити небезпечну знахідку доручили двом старшим інспекторам відділу вибухотехнічної служби. Поліцейські сапери прибули до вказаного району, оглянули предмет та виявили, що це бойова частина російської авіаційної крилатої ракети Х-59. Її вага становить близько 300 кілограмів.

"Вочевидь ракета не долетіла, куди цілили росіяни, через технічну несправність, або ж впала, бо була пошкоджена силами ППО України", – розповів начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП у Сумській області Ігор Черняк.

Бойову частину найближчим часом знищать на спеціальному полігоні.

Новини за темою: У Москві серед житлових будинків відкрили ракетний завод, – ЗМІ

Росія наростила виробництво ракет швидше, ніж очікували

Росія збільшила свої запаси високоточних ракет швидше, ніж передбачалося в попередніх прогнозах, дійшли такого висновку аналітики Інституту вивчення війни, посилаючись на заяви речника ГУР МО України Вадима Скібіцького.

Росія могла накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет напередодні зими. Ймовірно, окупанти можуть використати їх для атак по Україні. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Якщо у підсумку рахувати, понад 100 ракет кожного літнього місяця Росія приблизно використовувала. Вже в осінні місяці ті, що пройшли, таких інтенсивних обстрілів ракетами не було. Бачимо більше Х-59, Х-31, але є теж "Іскандер-М", "Іскандер-К", – сказав речник.

Ігнат додав, що, за даними Генерального штабу і Повітряних сил, восени РФ на місяць використовувала кілька десятків ракет для ударів по Україні. За його словами, окупанти могли накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет.

"Потужності Росії ГУР озвучувало – 100 ракет у місяць можуть виготовляти. Тому можна зробити певний математичний висновок, що 870 чи, може, навіть 900 (ракет, – ред.). Саме така кількість високоточних далекобійних, окрім авіаційних ракет (Х-59, Х-31, Х-35, – ред.), а також "Онікси", ракети С-300. Говоримо тільки про далекобійні ракети", – пояснив речник ПС.

Новини за темою: Віддав наказ обстрілювати Україну "Калібрами". СБУ виписала підозру віцеадміралу РФ
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням