USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Москві серед житлових будинків відкрили ракетний завод, – ЗМІ

Концерн хоче запустити на заводі виробництво ракет до жовтня 2024 року
завод у Москві
Місцезнаходження ракетного заводу
Джерело: відкриті джерела

Завод із виробництва ракет ППО площею 93,7 тис. кв. м відкрили в столиці Росії Москві на території індустріального парку "Руднєво". Про це пишуть російські ЗМІ.

Завод збудували за "рекордні" вісім із половиною місяців. За словами гендиректора "Алмаз-Антей" Яна Новікова, концерн хоче запустити виробництво ракет до жовтня 2024 року.

"Тепер перед нами стоїть найскладніше завдання: запустити тут, у "Руднєві", серійне виробництво нових ракет у найкоротші терміни. Перша партія боєприпасів має зійти з конвеєра вже за рік", – сказав Новіков.

Разом з тим тамтешні ЗМІ пишуть, що індустріальний парк "Руднєво", на території якого планують запустити виробництво ракет, розташований у безпосередній близькості до житлових будинків – до найближчого будинку менш ніж 500 метрів.

Будувати парк почали наприкінці 2020 року. Перші 16 корпусів завершили за два роки.

У листопаді 2022 року уряд Москви повідомив про рішення організувати тут полігон для випробування безпілотників площею 100 гектарів. Згодом почали ночами таємно вирубувати охоронювану природну територію "Косинський".

Росія з жовтня використовує по 15 тисяч боєприпасів за день

Окупанти восени суттєво збільшили використання боєприпасів. Лише у жовтні російські війська за день застосовують по 15 тисяч боєприпасів, розповів в інтерв'ю "Українській правді" представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Про використання КАБів

В останні тижні зросла кількість використання ворогом так званих керованих авіаційних бомб (КАБ). Навесні та на початку літа росіяни щоденно використовували приблизно до 30 таких КАБів.

Зараз цей показник становить уже більше ніж 70 керованих авіаційних бомб.

"Мета РФ – знищення нашої енергетичної інфраструктури та інших критичних об’єктів, аби завдати нам побільше шкоди, а можливо, і дестабілізувати нашу внутрішню ситуацію в окремих регіонах, тому що однозначно це впливатиме на наше цивільне населення", – заявив Скібіцький.

Новини за темою: Росіяни передали ХАМАСу трофейну зброю з України, битва за електроенергію і Третя світова. Головні тези інтерв'ю Буданова

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму