USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На складах українських теплостанцій на 236 тисяч тонн більше вугілля, ніж передбачалося

Українські ТЕС та ТЕЦ мають достатньо вугілля на складах для успішного завершення опалювального сезону
вугілля
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Станом на кінець лютого на складах українських теплових станцій накопичено понад 1 мільйон тонн вугілля, що на 236 тисяч тонн більше, ніж передбачалося планом. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

В Міністерстві енергетики зазначають, що українські ТЕС та ТЕЦ мають достатньо залишків вугілля на складах для успішного завершення опалювального сезону.

"Станом на кінець лютого 2024 року на складах об’єктів теплової генерації накопичено понад 1 мільйон тонн вугілля. Це на 236 тисяч тонн більше, ніж передбачалося графіком, затвердженим Міністерством енергетики України перед опалювальним сезоном 2023- 2024 років", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на кінець лютого державна компанія "Центренерго" накопичила на своїх складах на понад 161 тисячу тонн більше, ніж передбачалося графіком накопичення, додають в Міністерстві.

"Такого результату вдалося досягти завдяки злагодженій роботі вугледобувних та енергетичних компаній, координованій Міненерго. Накопичення достатньої кількості вугілля дозволить енергетикам впевнено завершити опалювальний сезон", - зазначив заступник міністра енергетики Олександр Хейло.

В Міністерстві енергетики додають, що завдяки масштабній ремонтній кампанії в енергетиці до кінця 2023 року вдалося відновити та додати до енергосистеми понад 2,2 ГВт потужності. Станом на 2 березня в резерві 13 одиниць генеруючого обладнання ТЕС та ТЕЦ.

Раніше ми повідомляли, що ПАТ "Центренерго" змогло стягнути на свої ТЕС достатньо палива для проходження осінньо-зимового періоду. Це вдалося зробити завдяки поставкам вугілля з усіх українських державних шахт та його імпорту з Польщі. 

Читайте також:
Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям "розумних мереж", - Міненерго
В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук
У У "Центренерго" відбувається не корупція, а мародерство – ексчлен Наглядової ради підприємства
Атака на енергосистему: Підвищення тарифів та припинення експорту поки не буде, – Міненерго Атака на енергосистему: Підвищення тарифів та припинення експорту поки не буде, – Міненерго