USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На саміті Євроради можуть ухвалити рішення надати фінансову допомогу Україні на наступні чотири роки, – МЗС

Також є прогрес щодо відкриття Європейського фонду миру
європарламент

Європарламент

Джерело: відкриті джерела

На саміті Європейської ради, який відбудеться 1 лютого, можуть ухвалити принципове рішення щодо надання Україні фінансової допомоги на наступні чотири роки. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом у Києві.

"Маємо обнадійливі очікування від найближчого засідання Євроради 1 лютого. Є прогрес щодо відкриття Європейського фонду миру, щодо якого ситуація була заблокована тривалий час через позицію окремих членів ЄС. Але працюємо над розблокуванням", – сказав глава зовнішньополітичного відомства. 

Сторони також обговорили майбутнє членство України в Європейському Союзі та НАТО, де у країн, як зазначив Кулеба, підходи спільні, і Литва як член обох інституцій допомагає на цьому шляху максимально.

"Обговорювали питання заморожених активів, санкцій і всього того, що потребує дієвих рішень", – додав очільник українського МЗС.

Підтримка України ЄС

Нагадаємо, 1 лютого відбудеться саміт Євроради, на якому, як розраховує Україна, ухвалять позитивне рішення щодо виділення фінансової підтримки в розмірі 50 млрд євро за програмою Ukraine Facility.

Новини за темою: Депутати Європарламенту підтримали створення Українського фонду у розмірі 50 млрд євро

Лідери основних політичних груп Європейського парламенту виступили зі спільною заявою, в якій закликали Європейську раду та держави – члени Європейського Союзу забезпечити сталу і довгострокову підтримку України – і фінансову, і військову.

"Ми, президенти основних політичних груп Європейського парламенту, закликаємо Європейську раду та держави – члени Європи виконати свої обіцянки, забезпечити ефективну та сталу довгострокову військову підтримку України та оборону Союзу. А також надати Україні економічну й фінансову підтримку, яка необхідна для підтримання життєво важливих послуг для українських громадян і забезпечення економічного й соціального відновлення після війни", – йдеться в заяві.

Європейські лідери зобов'язалися підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також:
Кропачов: ДП Кропачов: ДП "Краснолиманська" - це єдине підприємство в Україні, яке не отримує дотації від держави
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні