USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

На підтримку української енергосистеми Німеччина виділяє 70 млн євро

Гроші підуть на забезпечення українських міст і громад малими ТЕЦ, котлами, генераторами й сонячними панелями
світло енергетики
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Бюджетний комітет Бундестагу схвалив пакет допомоги Україні на загальну суму 70 мільйонів євро. Її направлять на підтримку сектору тепло- та електропостачання України, інформує DW з посиланням на пресслужбу Федерального Міністерства економічної співпраці та розвитку.

Зазначається, що гроші підуть на забезпечення українських міст і громад малими теплоелектроцентралями, котлами, генераторами та сонячними панелями.

"Мета такого підходу – створити децентралізоване енергопостачання за допомогою невеликих теплоелектростанцій або сонячних систем. Це має запобігти найгіршим наслідкам у постраждалих містах, особливо на тлі наближення зими", – вважають у німецькому уряді.

А також наголошують, що завдяки такій допомозі громадські центри, лікарні, школи та інші соціальні об'єкти отримають надійніше та незалежніше енергопостачання.

Посадовці додають, що тоді Росії "буде не так просто зруйнувати децентралізовану енергосистему в Україні".

Новини за темою: Німеччина залишається найсильнішим прихильником України в Європі, – Шольц відреагував на чутки про скорочення допомоги Україні

Нещодавно Німеччина оголосила, що надасть Україні додатково 100 мільйонів євро як допомогу для проходження зимового періоду. За словами міністра закордонних справ Анналени Бербок, Росія знову планує "зимову війну", щоб зробити життя людей в Україні максимально жахливим.

Варто зауважити, що російська армія вже почала серію атак на українську енергетичну інфраструктуру, зокрема електростанції, щоб вивести енергооб'єкти з ладу. Наприклад, у ніч проти 26 вересня російські загарбники в Івано-Франківську та на Миколаївщині пошкодили об'єкти критичної інфраструктури.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
ООН не має грошей, щоб допомогти українським біженцям цієї зими ООН не має грошей, щоб допомогти українським біженцям цієї зими