USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Олімпіаді-2028 з'являться п'ять нових видів спорту: Що у переліку?

Літні Олімпійські ігри-2028 мають проходити з 14 по 30 липня у Лос-Анджелесі
олімпійські ігри
Джерело: відкриті джерела

Сесія Міжнародного олімпійського комітету підтримала пропозиції оргкомітету і додала пʼять нових видів спорту в літню Олімпіаду 2028 року в Лос-Анджелесі. Про це повідомив Міжнародний олімпійський комітет в соцмережі X.

Йдеться про бейсбол/софтбол, крикет, флаг-футбол, лакрос і сквош.

"Вибір цих п’яти нових видів спорту відповідає американській спортивній культурі та дозволить продемонструвати світові культові американські види спорту, а також принесе міжнародний спорт до США. Ці види спорту зроблять Олімпійські ігри в Лос-Анджелесі-2028 унікальними",заявив голова МОК Томас Бах.

Також він додав, що включення цих видів спорту до списку дозволить олімпійському руху взаємодіяти з новими спільнотами спортсменів і вболівальників у США та в усьому світі.

Що відомо про ці види спорту?

Бейсбол/софтбол

Бейсбол – спортивна гра з м’ячем і битою. Гра відбувається між двома командами з дев'яти гравців, які по черзі грають у захисті та в нападі, а софтбол – це її різновид, де грають більшим за розміром м’ячем. Ці ігри свого часу були представлені у програмах кількох Олімпійських ігор, зокрема – у 2020 році у Токіо.

Крикет

Крикет – це також гра із м’ячем та битою. У ній гравці, поділившись на дві групи, намагаються загнати м'яч палицями у ворота суперника. Крикет був частиною програми Олімпійських ігор у Парижі 1900 року.

Лакрос

Лакросце командна гра з твердим гумовим м’ячем, який переносять полем за допомогою сіток на довгій ручці. В МОК розповіли, що включення лакросу до спортивної програми Олімпійських ігор в Лос-Анджелесі-2028, стане його третьою появою на Олімпійських іграх після Сент-Луїса 1904 року та Лондона 1908 року. 

Флаг-футбол

Флаг-футбол є безконтактною версією американського футболу. Основна відмінність у тому, що в грі заборонені жорсткі контакти, а спортсмени грають без захисної екіпіровки. Зазначається, що він стане дебютантом на Олімпійських іграх в Лос-Анджелесі.

Сквош

Сквош є ігровим ракетковим видом спорту в закритому приміщенні. Він також дебютує на цих Олімпійських іграх. 

Раніше ми писали, що МОК призупинив членство Олімпійського комітету Росії.

Зазначалося, що причина – рішення Олімпійського комітету РФ від 5 жовтня приєднати до свого складу регіональні спортивні організації тимчасово окупованих територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей. Це порушення Олімпійської хартії, оскільки це порушує територіальну цілісність Національного олімпійського комітету України, яку визнає Міжнародний олімпійський комітет.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді