USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

На Хмельниччині трирічний син врятував матір від нападника, який хотів її задушити

Нападник отримав 10 років позбавлення волі
суд
Джерело: відкриті джерела

В Хмельницькій області житель Солобковецької тергромади намагався задушити жінку. Свою маму врятував трирічний син, а нападник отримав 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

За даними слідства, злочинцем виявився 54-річний чоловік, який через незачинену хвіртку зайшов на подвір’я будинку родини, якій за гроші допомагав по господарству. У хліві зловив і задушив три домашні качки, на шум прийшла господиня та пригрозила подзвонити своєму чоловікові. У відповідь той почав її бити кулаками й ломом та душити.

Слідом у хлів прийшов 3-річний малюк та почав просити відпустити маму. Нападник дослухався дитини та сказав жінці мовчати про подію, інакше усе спалить, розповіли в пресслужбі.

Новини за темою: У Львові суд призначив довічне ув'язнення 47-річному корегувальнику росіян

Через 10 днів поліція знайшла злочинця, який вже переховувався у м. Івано-Франківськ.

У судовому засіданні нападник розповів, що близько року разом з дружиною тимчасово підробляли у чоловіка потерпілої за плату в 300–400 гривень на день й ще 200 – жінці.  Проте того дня за допомогу з розробкою свині їм дали лише 200 гривень на двох. Те, що їм не запропонували м’яса, обурило обвинуваченого. Він вирішив повернутися й вкрасти качок. Визнав, що вдарив жінку.

За даними судово-медичної експертизи, тілесні ушкодження у потерпілої "могли утворитись від не менше 66 травмуючих дій", 8 з яких (у тому числі 2 забійні від удару тупим твердим предметом) – у ділянку голови й 5 – шиї.

"Кількість, локалізація, давність нанесення і характер тілесних ушкоджень потерпілої, встановлені висновками експертів, виключають їх випадковий характер та можливість їх отримання в інший час та за інших обставин. Насильницькі дії, вчинені за допомогою металевого лому, а також ті, які були вчинені шляхом здушування шиї та позбавлення доступу до повітря, були небезпечними для життя та здоров’я потерпілої в момент заподіяння", – констатував суд.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Раніше 

На Чернігівщині сталось жахливе вбивство родини з 4-річною дитиною. Підозрюваний розповів у суді про мотив свого вчинку – вбив, щоб покарати за діяльність.

Журналісти передають, що підозрюваний свою провину визнав, але спростував корисливий мотив і просив відпустити його під домашній арешт з можливістю внесення застави.

"Річ у тім, що вбив, аби не заволодіти майном чи ще чимось, а навмисне покарати за його діяльність. Те, що він (убитий киянин, – ред.) оббирає військовослужбовців. Є листування, можу сказати, чим займався. Чоловік додавав у "Дію. Шлях" через знайомих і військових, пропонував привозити автомобілі з-за кордону", – розповів підозрюваний.

Читайте також:
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання
У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва