USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Херсонщині 10 "волонтерів" отримали дозвіл на виїзд за кордон і не повернулися

Нині розпорядження про їх виїзд скасовані
Олександр Прокудін
Олександр Прокудін
Джерело: відкриті джерела

На Херсонщині 10 осіб від двох благодійних організацій скористалися системою "Шлях" і не повернулися в Україну. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У своєму відеозверненні він зазначив, що видав дозволи на виїзд за кордон через систему "Шлях" для 10 представників волонтерських організацій "Єдина Україна" та "Аджалик". Однак вже під час другої поїздки ті не повернулися в Україну.

"Вони виїхали за межі країни і привезли обіцяну гуманітарну допомогу, зробили фото, відзвітували. Однак після цього вдруге вирішили виїхати і не повернулися назад в Україну", – зазначив очільник Херсонської ОВА.

При цьому уточнив, що нині розпорядження про їх виїзд скасовані.

"Також звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити факт незаконного перетину державного кодону. Співпрацюємо, аби притягнути їх до відповідальності. Ці недоорганізації більше не отримають погодження на виїзд за кордон", – додав Прокудін.

За його словами, він направив відповідні звернення інших ОВА міністерств, щоб вони не надавали цим двом організаціям дозволів на перетин кордону.

Раніше ми повідомляли, що в Україні викрили безпрецедентні за масштабами схеми виїзду чоловіків за кордон. Зазначалося, що вартість своїх "послуг" ділки оцінювали до 10 тисяч доларів.

Читайте також:
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, – Плетенчук
Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук