USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Донеччині злочинці привласнили майже 5 млн грн "бойових" виплат військовим

Схема діяла протягом 7 місяців
злочинці Донеччина_3
Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру командиру однієї з військових частин Донеччини та чотирьом його підлеглим, які налагодили протиправний механізм фіктивної виплати "бойових" доплат військовим підрозділу, які не несли службу на передовій. Схема діяла протягом 7 місяців, а завдані державі збитки становлять майже 5 млн грн, розповіли в пресслужбі ДБР.

Правоохоронці розповіли, що фігуранти включили у списки для виплат 9 військовослужбовців частини, які перебували за межами Донецької області. І фактично не брали безпосередню участь у бойових діях, але отримували усі передбачені законодавством виплати.

"У період з березня по вересень 2022 року цим військовослужбовцям щомісячно безпідставно перераховували на картковий рахунок по 100 тисяч гривень кожному. Під час обшуків у підозрюваних правоохоронці вилучили документацію, на підставі якої здійснювали незаконні нарахування та виплати "бойових" доплат", - йдеться у повідомленні.

Наразі ухвалюють рішення про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Командира військової частини підозрюють у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Чотирьох його підлеглих, залучених у схемі — у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Новини за темою: На Львівщині затримали шахраїв, які привласнили 6 млн гривень з рахунків громадян під виглядом державної допомоги
Читайте також:
Командувач Сухопутних військ Павлюк вважає, що втрата Часового Яру не мала б Командувач Сухопутних військ Павлюк вважає, що втрата Часового Яру не мала б "вирішального значення"
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ