USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

На Донеччині окупанти зруйнували греблю Карлівського водосховища: Розрочато евакуацію населення

В річці Вовча піднявся рівень води та існує загроза підтоплень приватних будинків у шести населених пунктах
Карлівське водосховище
Джерело: Facebook

Війська РФ завдали удару по греблі Карлівського водосховища на Донеччині. Під загрозою підтоплення опинилося кілька населених пунктів, рятувальники вже евакуюють людей. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Зокрема, у Галицинівці евакуйовано 26 осіб, у тому числі 8 дітей.

В ОВА наголошують, що в річці Вовча піднявся рівень води та існує загроза підтоплень приватних будинків у шести населених пунктах Покровського району, в яких загалом проживає 981 людина.

"Станом на 23:30 у селищі підтоплено 6 домоволодінь, підтоплень критичної інфраструктури не виявлено. На цей час ситуація повністю контрольована", – відзначив очільник області Кириленко.

Окупанти зруйнували греблю Карлівського водосховища

Напередодні голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що російські окупаційні війська зруйнували греблю Карлівського водосховища в Донецькій області, внаслідок чого під загрозою підтоплення опинилися селища Галицинівка, Желанне-1 та Желанне-2. 

Він зазначив, що росіяни ще з початку повномасштабного вторгнення постійно обстрілювали Карлівку, завдаючи ударів саме по греблі.

"До такого розвитку подій ми були готові, а тому оперативні та рятувальні служби Донеччини вже почали діяти за чітко визначеним алгоритмом", – наголосив Кириленко.

Обласна влада попередила громади, які перебувають у зоні ймовірного підтоплення. За потреби розпочнеться евакуація цивільного населення.

Новини за темою: Окупанти готують план можливої евакуації працівників "Росатому" на ЗАЕС, – підпілля

Також ОВА скликала термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було створено штаб із подолання наслідків цієї надзвичайної ситуації. Про перебіг подій Кириленко обіцяє повідомляти додатково.

Карлівське водосховище на річці Вовча (басейн річок Самара, Дніпро) розташоване в Покровському районі Донецької області. Найближчий до нього населений пункт – місто Карлівка.

Читайте також:
Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення
ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник "Хортиці"
Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру