USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Окупанти готують план можливої евакуації працівників "Росатому" на ЗАЕС, – підпілля

Колаборантів і завезених росіянами працівників попередили, що незабаром може початися примусова евакуація
ЗАЕС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Окупанти готують попередній план евакуації працівників "Росатому" на захопленій Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі. Про це інформують у Центрі національного спротиву.

"Колаборантів і завезених росіянами працівників "Росатому" на станцію попередили, що незабаром може розпочатися примусова евакуація, і тому вони мають надати список родичів і бути готовими виїхати за першим сигналом", – ідеться в повідомленні.

У ЦНС також нагадують, що росіяни продовжують викрадати працівників станції для "профілактичних бесід" у катівнях, щоб ті брали паспорти РФ.

Так, ворог створив "кишенькову" профспілку, до якої примусово мають приєднатися всі працівники станції, а для вступу необхідно отримати російський паспорт. Усіх незгодних вивозять і катують.

Ситуація на ЗАЕС

Раніше стало відомо, що МАГАТЕ більше не розглядає створення демілітаризованої зони навколо окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції.

"Створення демілітаризованої зони навколо атомної станції в Запоріжжі принесе додаткові складнощі, наприклад, надзвичайно важко буде здійснювати процес верифікації – в одній милі (близько 1,6 км) від демілітаризованої зони територія буде надзвичайно мілітаризованою. Тому ми більше не розглядаємо цей варіант", – сказав гендиректор агентства Рафаель Гроссі.

Читайте також:
Росія примушує людей на окупованих територіях міняти довідки про інвалідність на російські Росія примушує людей на окупованих територіях міняти довідки про інвалідність на російські
У Бердянську окупанти ще у 2023 році стратили двох дітей та не повертають тіла: Лубінець звернувся до МКЧХ У Бердянську окупанти ще у 2023 році стратили двох дітей та не повертають тіла: Лубінець звернувся до МКЧХ
Росія планувала вбити гендиректора німецького виробника зброї Rheinmetall, який допомагає Україні Росія планувала вбити гендиректора німецького виробника зброї Rheinmetall, який допомагає Україні
Російський льотчик здав своїх після ракетного удару по Російський льотчик здав своїх після ракетного удару по "Охматдиту"