USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Москва готує судовий позов, щоб завадити передачі Україні заморожених активів РФ, - Bloomberg

Російські чиновники впевнені, що розгляд справи в суді запобіжить будь-якому переказу коштів в Україну
Кремль Росія Москва

Кремль

Джерело: відкриті джерела

Москва близька до укладення угоди з міжнародними юридичними фірмами, які повинні перешкодити планам Заходу передати Україні заморожені активи РФ. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела в Росії.

"Чиновники в Москві, які вивчають можливість конфіскації коштів, дійшли висновку, що такий результат малоймовірний... Банк Росії зараз близький до укладення угоди з міжнародними юридичними фірмами про представлення інтересів країни в разі судового розгляду", - йдеться в повідомленні.

За словами джерел, влада також замовляла експертні висновки, що аналізують відповідне зарубіжне законодавство і прецеденти в інших країнах.

Росія почала "ворушитися" в ситуації після того, як США та їхні союзники посилили дискусії щодо долі активів, які були заморожені одразу після вторгнення РФ в Україну.

У відповідь на це Білий дім тепер підтримує закон, який дозволить конфіскувати деякі російські активи.

Наразі адміністрація президента Джо Байдена хоче скоординувати цей крок із союзниками по "Великій сімці", особливо в Європі, де зберігається близько двох третин заморожених російських коштів і де неохоче підтримують конфіскацію російських коштів.

Як пише Bloomberg, російські чиновники впевнені, що розгляд справи в суді завадить будь-якому переказу коштів в Україну, навіть якщо Росія не зможе перехопити контроль над грошима.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена підтримує законопроєкт, який дозволить їй конфіскувати частину з 300 мільярдів доларів заморожених російських активів, щоб спрямувати їх на відновлення України.

Станом на зараз у Європі заморожено близько 300 мільярдів доларів, що належать центральному банку Росії. З них більша частина – 180 мільярдів євро, за даними бельгійського уряду, зберігається у найбільшому у світі депозитарії цінних паперів – компанії Euroclear.

В Офісі президента вважають, що отримання доходу від заморожених активів РФ могло б приносити Україні щорічно до 15 млрд доларів. 

Читайте також:
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ