USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росіян остаточно позбавили золота командного турніру Олімпіади-2022 з фігурного катання через дискваліфікацію Валієвої

Фігуристку також позбавили усіх нагород після дискваліфікації та рішення CAS
Каміла Валієва
Каміла Валієва
Джерело: відкриті джерела

Олімпійську збірну Росії офіційно позбавили золота Олімпійських ігор-2022 у командному турнірі з фігурного катання після дискваліфікації на чотири роки російської фігуристки Каміли Валієвої через допінг-справу. Відповідне рішення затвердив Міжнародний союз ковзанярів (ISU).

У вердикті ISU вказано, що результати Валієвої у командному турнірі з фігурного катання (коротка та довільна програма) анульовані. Відповідно, збірна ОКР втратила перше місце, новими олімпійськими чемпіонами стали Сполучені Штати.

Водночас ОКР все ж здобуде медаль Олімпійських ігор у командному турнірі. У заліку команд навіть з двома анульованими результатами Валієвої збірна Олімпійського комітету Росії перемістилася на третє місце, випередивши на один бал Канаду.

Також ISU затвердила й інші санкції проти Валієвої, позбавивши її всіх нагород через дискваліфікацію CAS. Зокрема золота чемпіонату Європи-2021, новою переможницею стала інша росіянка Анна Щербакова.

"ISU вітає рішення CAS і твердо дотримується своєї позиції, що захист чистих спортсменів і боротьба з допінгом є пріоритетними завданнями. Зусилля на підтримку чесної конкуренції та добробуту спортсменів будуть тривати і надалі. ISU підтримує тісний контакт з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) та відповідними федераціями – членами ISU щодо виконання цього рішення", – йдеться у документі.

Що відомо про допінг-справу Валієвої?

Як повідомляє "Суспільне Спорт", у лютому 2022 року збірна Олімпійського комітету Росії виграла командні змагання з фігурного катання. До складу команди входила й 15-річна Каміла Валієва. Перед початком особистих змагань Олімпіади-2022 ЗМІ стало відомо про ймовірний провалений допінг-тест Валієвої.

Згодом Міжнародне тестингове агентство підтвердило, що вона порушила антидопінгові правила. У пробі від грудня 2021 року, яку фігуристка здавала на чемпіонаті Росії, виявили заборонений препарат триметазидин.

Цьогоріч Спортивний арбітражний суд дискваліфікував російську фігуристку Камілу Валієву на чотири роки через допінг-справу.

Раніше ми повідомляли, що французький фігурист виконав "заборонений" стрибок і виборов золото Євро-2024.

Читайте також:
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ