USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росіян остаточно позбавили золота командного турніру Олімпіади-2022 з фігурного катання через дискваліфікацію Валієвої

Фігуристку також позбавили усіх нагород після дискваліфікації та рішення CAS
Каміла Валієва
Каміла Валієва
Джерело: відкриті джерела

Олімпійську збірну Росії офіційно позбавили золота Олімпійських ігор-2022 у командному турнірі з фігурного катання після дискваліфікації на чотири роки російської фігуристки Каміли Валієвої через допінг-справу. Відповідне рішення затвердив Міжнародний союз ковзанярів (ISU).

У вердикті ISU вказано, що результати Валієвої у командному турнірі з фігурного катання (коротка та довільна програма) анульовані. Відповідно, збірна ОКР втратила перше місце, новими олімпійськими чемпіонами стали Сполучені Штати.

Водночас ОКР все ж здобуде медаль Олімпійських ігор у командному турнірі. У заліку команд навіть з двома анульованими результатами Валієвої збірна Олімпійського комітету Росії перемістилася на третє місце, випередивши на один бал Канаду.

Також ISU затвердила й інші санкції проти Валієвої, позбавивши її всіх нагород через дискваліфікацію CAS. Зокрема золота чемпіонату Європи-2021, новою переможницею стала інша росіянка Анна Щербакова.

"ISU вітає рішення CAS і твердо дотримується своєї позиції, що захист чистих спортсменів і боротьба з допінгом є пріоритетними завданнями. Зусилля на підтримку чесної конкуренції та добробуту спортсменів будуть тривати і надалі. ISU підтримує тісний контакт з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) та відповідними федераціями – членами ISU щодо виконання цього рішення", – йдеться у документі.

Що відомо про допінг-справу Валієвої?

Як повідомляє "Суспільне Спорт", у лютому 2022 року збірна Олімпійського комітету Росії виграла командні змагання з фігурного катання. До складу команди входила й 15-річна Каміла Валієва. Перед початком особистих змагань Олімпіади-2022 ЗМІ стало відомо про ймовірний провалений допінг-тест Валієвої.

Згодом Міжнародне тестингове агентство підтвердило, що вона порушила антидопінгові правила. У пробі від грудня 2021 року, яку фігуристка здавала на чемпіонаті Росії, виявили заборонений препарат триметазидин.

Цьогоріч Спортивний арбітражний суд дискваліфікував російську фігуристку Камілу Валієву на чотири роки через допінг-справу.

Раніше ми повідомляли, що французький фігурист виконав "заборонений" стрибок і виборов золото Євро-2024.

Читайте також:
Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ