USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Мобілізаційні заходи в Україні: Обмежено придатні особи можуть бути призвані на військову службу

Такі громадяни можуть служити в небойових підрозділах
мобілізація
Джерело: відкриті джерела

В Україні можуть мобілізувати громадян, яких військово-лікарняні комісії визнали обмежено придатними до служби за станом здоров’я. Такі громадяни можуть служити в небойових підрозділах, розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

"Ті військовозобов’язані, які обмежено придатні до військової служби у воєнний час, можуть бути мобілізовані, але їхня служба проходитиме не у бойових частинах, а у військових частинах забезпечення", – сказав він.

Горбач розповів, що такі громадяни можуть служити в установах та навчальних закладах Міноборони, в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, а також в інших небойових підрозділах.

Новини за темою: Кабмін затвердив нові правила бронювання від мобілізації

В свою чергу в ОК "Південь" заявляють, що усі військовозобов’язані мають самостійно прийти до військоматів для звірки даних. 

"Це обов’язок, який військовозобов’язані громадяни мають виконати, якщо він не виконав його, він може бути додатково запрошений для проведення цієї роботи. Пройти медичні процедури, зокрема, медичний огляд, документальне оформлення, звірку даних особистих і виконувати подальші розпорядження відповідних посадових осіб територіального центру комплектування. Якщо він підлягає мобілізації він має пройти підготовку і може бути відправлений до підрозділу", – заявила керівниця пресцентр ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Разом з тим вона наголосила, що заходи з мобілізації почалися ще із початком повномасштабної війни.

Крім того, Кабінет міністрів затвердив новий порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Зміни передбачають серйозніший контроль за взяттям на облік, цифровізацію багатьох процесів, обмін даними між різними органами влади, реєстрами та працедавцями людей, які підлягають обліку. Деталі – тут.


Читайте також:
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, – Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, – Малюська
У столиці в розшук оголосили понад 5000 осіб за неявку до ТЦК У столиці в розшук оголосили понад 5000 осіб за неявку до ТЦК
Батьків, у яких є борги за несплату аліментів, позбавили права на відстрочку від мобілізації Батьків, у яких є борги за несплату аліментів, позбавили права на відстрочку від мобілізації
Засуджені зможуть служити не тільки на посадах рядових, а щодо служби засуджених корупціонерів триває дискусія, – Шуляк Засуджені зможуть служити не тільки на посадах рядових, а щодо служби засуджених корупціонерів триває дискусія, – Шуляк