USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

МВФ змінює свого представника в Україні

З 1 серпня цього року вона змінить на цій посаді Ваграма Степаняна
Прішила Тофано
Прішила Тофано
Джерело: відкриті джерела

Новою постійною представницею Міжнародного валютного фонду в Україні призначили італійку Прішилу Тофано. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на представнцтво МВФ в Києві.

Таким чином з 1 серпня цього року вона змінить на цій посаді Ваграма Степаняна, який після трьох років перебування на цій посаді повертається до центрального офісу МВФ.

У відомстві зазначили, що зміна постійних представників є усталеною практикою в МВФ для забезпечення ротації своїх співробітників.

Що відомо про Тофано?

З вересня 2013 до травня 2023 року Тофано працювала в МВФ економістом, після чого була підвищена до старшого економіста.

Також була стажистом-докторантом (PhD Intern) у 2011-2012 роках у Європейському центральному банку та Банку Англії, а у 2017-2019 роках – запрошеним науковим співробітником Лондонської школи економіки (LSE).

Допомога МВФ

Нагадаємо, угода України з МВФ про програму EFF на 15,6 млрд доларів була схвалена у березні 2023 року. У рамках програми вже отримано п’ять траншів загальним обсягом близько 7,6 млрд доларів, у тому числі на 900 млн доларів у березні та останній транш на 2,2 млрд доларів липні. У 2024 році Україна розраховує отримати ще два транші по 1,1 млрд доларів (у жовтні та грудні).

Останній транш отримано за рішенням Ради директорів МВФ, яке було ухвалено 28 червня. У підсумку загальна міжнародна допомога Україні з початку року досягла 16 млрд доларів.

У рамках програми Україна також отримала політичні зобов'язання від партнерів щодо виділення 122 млрд доларів до 2027 року. Водночас МВФ розробив негативний сценарій для економіки України у разі затяжної війни. На цей випадок загальне фінансування України збільшиться до 140,7 млрд доларів.

Під час війни усі зібрані в Україні податки йдуть на військові потреби. Соціальні видатки фінансуються за рахунок міжнародної допомоги.

На початку липня до держбюджету України надійшов черговий транш кредиту від МВФ на 2,2 млрд доларів. Водночас для отримання наступного кредиту фонд встановив для України дві додаткові вимоги.

Читайте також:
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський
Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль
Україна не зможе за допомогою ATACMS знищити більшість військової авіації РФ, – Білий дім Україна не зможе за допомогою ATACMS знищити більшість військової авіації РФ, – Білий дім