USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Мінцифри забезпечить 4G зв’язком жителів 350 сіл

Мобільні оператори вже отримали необхідні земельні ділянки
зв'язок
мобільний зв'язок
Джерело: відкриті джерела

Мобільні оператори отримали 120 земельних ділянок, де побудують базові станції. Таким чином тисячі людей у 350 селах незабаром матимуть 4G зв’язок, повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Деталі

Чиновник зазначив, що це стало можливим завдяки закону №2078-IX. Він, зокрема, спрощує передання земель під елементи електронного зв’язку. Крім того, законом забороняється змінювати цільове призначення цих земельних ділянок.

Таким чином оператори отримали земельні ділянки на пів року раніше, ніж це відбулось би без відповідного законодавчого акту.

"Прибрали зайву бюрократію з розгортання 4G зв’язку. Маємо перші результати. Мобільні оператори вже отримали 120 земельних ділянок, де побудують базові станції. Так тисячі людей у 350 селах незабаром матимуть якісний 4G", – розповів Федоров.

Раніше

У жовтні 2019 року голова Мінцифри анонсував, що за три роки в Україні повинно бути під'єднано до 4G зв’язку і фіксованого інтернету 95% території України.

Ще на початку січня Мінцифри спільно з eQualitie передали провайдерам 172 батареї SBL. Це допоможе їм живити інтернет-мережі, поки немає електрики, а людям – бути на зв’язку з рідними та знати останні новини. Батареї отримали 29 провайдерів з усіх областей України. Переважно Харківської, Донецької, Київської, Житомирської, Чернігівської та Сумської.

Читайте також:
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги