USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Міноборони оцифрувало дані чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані, – Гаврилюк

Було оцифровано дані щодо чоловіків у всіх 24 регіонах України та Києві
Комп'ютер
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони перезапустило електронну систему "Оберіг" та оцифрувало дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть бути включені до мобілізації. Про це заявив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

За словами Гаврилюка, система "Оберіг" забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб’єкта.

Система інтегрована з Державною податковою службою, Міністерством юстиції, Державною прикордонною службою, Міністерством освіти, Державною міграційною службою та Судовою адміністрацією. 

Зазначається, що наразі зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян та оцифровано дані чоловіків призовного віку в усіх 24 регіонах України та Києві.

"Більшість регіонів успішно налагодили процес введення даних щодо статусу проходження комісій ВЛК. Проте, щоб забезпечити ще більшу ефективність і прозорість, ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у ТЦК та СП, і перевести у цифровий формат весь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина. Наша мета – забезпечити прозорість та оперативність кожного кроку цього важливого процесу, надати можливість кожному громадянину реалізувати свій обов’язок захисту Батьківщини", –  наголосив Гаврилюк.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, що 11 квітня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію. Проєкт у редакції комітету підтримали 283 депутати. Не була врахована тільки правка про демобілізацію. Закон має набути чинності через місяць після публікації. 

Згодом в Міноборони заявили, що вже працюють над законопроєктом про демобілізацію. Його готуватимуть спільно з Міноборони, а також представниками Генштабу ЗСУ.

Читайте також:
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень? Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?
Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України