USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Відставка Шкарлета, Федорова та Рябікіна, складання повноважень Забродського: Як пройшов кадровий день в Раді

Рішення вже проголосовані
Шкарлет
Джерело: скріншот

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет подав у відставку, її підтримали у Верховній Раді 295 народних депутатів, які віддали голоси "за".

Верховна Рада також проголосувала за відставку голови Мінцифри Михайла Федорова, голови Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна, а також підтримали складання повноважень народного депутата від "ЄС" Михайла Забродського". 

Що буде далі з Федоровим? 

Очікується, що він стане віцепрем’єром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністром цифрової трансформації.

Що буде далі з Рябікіним? 

Очікується, що він стане послом України в Китаї. 

Що буде далі з Забродським? 

Його, за попередніми даними, планують призначити заступником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

Хто стане наступним головою МОН

Основним кандидатом вважають добровольця 95-ї бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, а до того директора Малої академії наук України Оксена Лісового.

Скандали Шкарлета

Скандали супроводжували міністра освіти з моменту його призначення. Так, парламент кілька разів провалював голосування за його кандидатуру на посаду голови МОН. Повноцінно очолювати міністерство Шкарлет зміг лише з 17 грудня 2020 року. Небажання призначити його депутати пояснювали тим, що він нібито був креатурою міністра освіти часів Януковича Дмитра Табачника.

Пізніше комітет з етики Національного агентства з забезпечення якості вищої освіти підтвердив, що у наукових роботах Шкарлета є плагіат. Однак згодом Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) прийняв рішення, що плагіат у роботах Шкарлета виявлений незаконно.

Ну й, напевно, найбільшим скандалом часів Шкарлета стала дисертація депутата від "ОПЗЖ" Іллі Киви.

Навесні 2021 року Кива з тріумфом захистив кандидатську дисертацію з державного управління. Всі 13 членів комісії одностайно схвалили науковий доробок нардепа. Тоді багато хто з науковців обурювався тим, що звання про наукову ступінь в Україні остаточно дискредитоване.

Читайте також:
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою
Студенти зможуть отримати ступінь бакалавра за три роки: Ухвалено закон Студенти зможуть отримати ступінь бакалавра за три роки: Ухвалено закон
У У "Дії" може з’явитися послуга електронного бронювання від мобілізації: Як це буде працювати
Уряд Латвії має ухвалити відмову від російської мови як другої іноземної в школі Уряд Латвії має ухвалити відмову від російської мови як другої іноземної в школі