USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Замінив Воллеса. У Британії призначили нового міністра оборони

Новий міністр оборони Британії нещодавно відвідував Україну
міністр енергетичної безпеки Британії Грант Шаппс
Джерело: Sky News

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес оголосив про відставку. Новим очільником оборонного відомства став міністр енергетичної безпеки Грант Шаппс, повідомляє Sky News.

Варто зазначити, що відставка Воллеса послідувала за розбіжностями в уряді після його заяви на саміті НАТО про те, що "Британія не є службою доставки зброї в Україну", пише видання.

Також ще одна причина звільнення Воллеса може критися в невдалій спробі Британії призначити його наступним генсеком НАТО.

Хто такий Грант Шаппс

Шаппс з самого початку був головним кандидатом на цю посаду.

Шаппсу 54 роки і свою міністерську кар'єру він розпочав ще 2010 року, коли обійняв посаду молодшого міністра із забезпечення житлом і самоврядування Британії.

До речі, напередодні Дня Незалежності України Шаппс прибув до Києва з візитом і прогулявся Хрещатиком, оглянувши знищену техніку російської армії, представлену на центральній вулиці столиці в рамках виставки.

У своєму повідомленні про приїзд в Україну Шаппс написав: "У Києві напередодні Дня Незалежності України. Від енергетичної безпеки до оборони Велика Британія завжди підтримуватиме Україну. Слава Україні!".

Як повідомляє FT, Шаппс вважався фаворитом, проте не єдиним кандидатом на крісло міністра оборони. Уряд також розглядав кандидатури головного секретаря казначейства Джона Глена і Джеремі Квіна, міністра Кабінету міністрів, який раніше обіймав посаду міністра оборони і міністра оборонних закупівель.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що міністр оборони України Олексій Резніков залишить свій пост і стане послом у Великій Британії. Водночас його місце в міністерстві може зайняти глава Фонду держмайна Рустем Умєров.

Читайте також:
"Безальтернативний кандидат": Камишін може очолити Мінвідновлення вже наступного тижня, – джерело
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати
"Надзвичайно небезпечний момент", – Кемерон про загострення ситуації на Харківщині