USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Будівництво нових блоків на Хмельницькій АЕС: Підлеглі Галущенка ще до початку робіт витратили мільйони

ХАЕС обзаведеться власною бетонозмішувальною установкою за 11 млн грн
Хмельницька АЕС

Хмельницька АЕС, фото ілюстративне

Джерело: wikipedia

Підлеглі міністра енергетики Германа Галущенка та голови правління АТ "НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна на Хмельницькій атомній електростанції, незважаючи на відсутність законних підстав для початку добудови атомних блоків, вже готуються до проєкту і витратили чимало коштів. Про це пишуть "Наші гроші".

Лише за останній місяць було витрачено мільйони.

Зокрема, для АЕС замовили інженерно-геологічні вишукування щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку для проживання будівельників. А поки той будинок зведуть – купили чотири модульні будинки для тимчасового проживання по 1,5 млн за штуку.

Новини за темою: Ця авантюра з Хмельницькою АЕС не має жодних шансів на реалізацію, - експерт про будівництво нових атомних блоків на станції

Також куплено понад три десятки "вагонів-гардеробних" по 800 тис. за штуку, шість вагончиків-їдалень по 860 тис., три вагончики для нарад по 1 млн, вагончик медпункт за 600 тисяч. А на 9 млн купили захисного спорядження.

Крім цього, ХАЕС обзаведеться власною бетонозмішувальною установкою за 11 млн грн.

Передісторія

Нагадаємо, що Хмельницька АЕС розташована на заході України, на кордоні трьох областей: Хмельницької, Рівненської та Тернопільської. Її почали будувати у 1981 році, зараз вона має два реактори. Перший запустили у 1987 році, другий – у 2004-му. Обидва енергоблоки мають реактори типу ВВЕР-1000, сумарна потужність – 2000 МВт.

У квітні цього року Кабінет міністрів схвалив проєкт закону "Про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької атомної електричної станції".

У Міненергетики впевнені, що два атомні енергоблоки збільшать річне виробництво е/е на 16 226 млн кВт-год, а її відпуск – на 15 415 млн кВт-год. Реалізація проєкту здійснюватиметься виключно за рахунок коштів НАЕК "Енергоатом" із залученням кредитних можливостей.

Експерти ж вважають цей проєкт нереалістичним.

Читайте також:
Потужність одного з блоків Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66% Потужність одного з блоків Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66%
"Енергоатом" про роботу Південноукраїнської АЕС: Аварії не було, але виявлено "зауваження"
МАГАТЕ надасть Україні техпідтримку в добудові блоків Хмельницької АЕС МАГАТЕ надасть Україні техпідтримку в добудові блоків Хмельницької АЕС
Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС