USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Міненерго прояснило ситуацію щодо відключень електроенергії з 1 жовтня

У відомстві запевнили, що профільні галузі посилено готуються до опалювального сезону
Світло

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

На сьогодні Міненерго не планує відключати побутових споживачів від електроенергії під час усього осінньо-зимового періоду. Про це йдеться у заяві відомства.

Там наголосили: інформація, що була розповсюджена у деяких ЗМІ щодо застосування в Україні графіків відключень електроенергії з 1 жовтня 2023 року, не відповідає дійсності.

"Наразі електроенергетична, вугільна, нафтогазова галузі посилено готуються до нового опалювального сезону. В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики. Завдяки цим зусиллям енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно обмежень споживачів", – йдеться у заяві.

Новини за темою: Чи готуватися українцям до блекауту: Галущенко розповів подробиці щодо роботи енергосектора взимку

У Міненерго зазначили, що електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів. У денні години спостерігається профіцит потужностей.

А тому застосування відключень з 1 жовтня у будь-якому з регіонів країни не планується.

Однак відключення споживачів можливі у випадку пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону.

Новини за темою: В Україні запустили ще один енергоблок на АЕС після ремонту

"Враховуючи, що торік у деяких регіонах виникали ситуації із несправедливим розподілом електроенергії між споживачами, операторами системи розподілу були розроблені та заздалегідь опубліковані графіки можливих відключень, які можуть бути застосовані виключно у разі обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання", – повідомили у відомстві.

На сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень
В Україні ввели екстрені відключення світла В Україні ввели екстрені відключення світла
55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження 55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження