USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

В Україні запустили ще один енергоблок на АЕС після ремонту

Це зміцнить енергосистему
блок АЕС
Запускають АЕС
Джерело: Енергоатом

На одній з українських атомних електростанцій завершили ремонт іще одного енергоблока, який уже під'єднали до мережі. Це зробили за 101 день, тобто на 15 діб швидше, ніж планували, поінформували в пресслужбі "Енергоатома".

У компанії пояснили, що об'єднана енергосистема України "зміцнилася" на 1000 МВт.

"Планові ремонтні роботи на атомних енергоблоках проводять стабільно, наразі вже відремонтували п'ять енергоблоків, ремонт іще чотирьох триває", – сказав президент "Енергоатому" Петро Котін.

Міністр енергетики України Герман Галущенко нагадав, що зараз пік ремонтної кампанії в енергетиці, яка є наймасштабнішою за часи незалежности України.

Наприкінці липня "Укренерго" повідомляло, що у серпні ще більше енергоблоків України ремонтуватимуть, тож виробництво електроенергії зменшиться. Але це можна частково компенсувати імпортом електроенергії з Європи та економією. Зараз аварійні вимкнення не прогнозуються.

Раніше

Атомний блок однієї з атомних електростанцій запрацював раніше плану і додав 5 серпня в енергосистему 1 тис. додаткових МВт потужності. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства енергетики.

"На 15 днів раніше запланованого терміну вийшов з ремонту черговий атомний блок однієї з АЕС. Він додав в енергосистему 1 тис. додаткових МВт потужності", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: Допомога при блекауті: Україна отримала від Польщі 508 потужних акумуляторів Tesla Powerwall

Як допомогти енергосистемі?

"Укренерго" закликає ощадливо споживати електроенергію:

  • охолоджуйте приміщення не нижче за 23˚С;
  • вимикайте потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.
Читайте також:
Для роботи моніторингових місій МАГАТЕ на українських АЕС Єврокомісія надає три мільйони євро Для роботи моніторингових місій МАГАТЕ на українських АЕС Єврокомісія надає три мільйони євро
РФ готується до ударів по українській ядерній інфраструктурі, – РФ готується до ударів по українській ядерній інфраструктурі, – "Енергоатом"
Над Хмельницькою АЕС збудують захисні споруди вартістю майже два мільярда гривень Над Хмельницькою АЕС збудують захисні споруди вартістю майже два мільярда гривень
Якщо відключиться бодай одна АЕС, Україні загрожує три-п'ять днів блекауту, – Харченко Якщо відключиться бодай одна АЕС, Україні загрожує три-п'ять днів блекауту, – Харченко