USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні запустили ще один енергоблок на АЕС після ремонту

Це зміцнить енергосистему
блок АЕС
Запускають АЕС
Джерело: Енергоатом

На одній з українських атомних електростанцій завершили ремонт іще одного енергоблока, який уже під'єднали до мережі. Це зробили за 101 день, тобто на 15 діб швидше, ніж планували, поінформували в пресслужбі "Енергоатома".

У компанії пояснили, що об'єднана енергосистема України "зміцнилася" на 1000 МВт.

"Планові ремонтні роботи на атомних енергоблоках проводять стабільно, наразі вже відремонтували п'ять енергоблоків, ремонт іще чотирьох триває", – сказав президент "Енергоатому" Петро Котін.

Міністр енергетики України Герман Галущенко нагадав, що зараз пік ремонтної кампанії в енергетиці, яка є наймасштабнішою за часи незалежности України.

Наприкінці липня "Укренерго" повідомляло, що у серпні ще більше енергоблоків України ремонтуватимуть, тож виробництво електроенергії зменшиться. Але це можна частково компенсувати імпортом електроенергії з Європи та економією. Зараз аварійні вимкнення не прогнозуються.

Раніше

Атомний блок однієї з атомних електростанцій запрацював раніше плану і додав 5 серпня в енергосистему 1 тис. додаткових МВт потужності. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства енергетики.

"На 15 днів раніше запланованого терміну вийшов з ремонту черговий атомний блок однієї з АЕС. Він додав в енергосистему 1 тис. додаткових МВт потужності", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: Допомога при блекауті: Україна отримала від Польщі 508 потужних акумуляторів Tesla Powerwall

Як допомогти енергосистемі?

"Укренерго" закликає ощадливо споживати електроенергію:

  • охолоджуйте приміщення не нижче за 23˚С;
  • вимикайте потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.
Читайте також:
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський
В Україні планують збудувати завод із виробництва ядерного палива В Україні планують збудувати завод із виробництва ядерного палива
Міністр Галущенко має нести відповідальність за те, що в Міністр Галущенко має нести відповідальність за те, що в "Енергоатомі" працівник отримує 19 тисяч доларів зарплати, – експерт
З З "креативною" посадою і зарплатнею в понад 700 тис. гривень в місяць: Як оцінюють роботу працівників в "Енергоатомі"?