USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ

У вузьке коло тих, хто може вплинути на це рішення, входить його дружина, сестра і давній друг
Байден в Києві_3

Президент США Джо Байден в Києві, 20 лютого 2023 року

Джерело: Офіс Президента

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден може відмовитися від боротьби за другий термін, якщо на це зазіхне його сім'я та найближче оточення. Про це йдеться в повідомленні Axios.

"Єдиний спосіб, у який Байден відійде вбік, попри його провал у дебатах, – якщо та сама невелика група довічних прихильників, що сприяли його балотуванню, раптово вирішить, що настав час йому оголосити про свій відхід", – ідеться в матеріалі.

За інформацією видання, до вузького кола тих, хто може вплинути на це рішення, входить його дружина Джилл Байден, молодша сестра Валері Байден, а також давній друг і постійний радник Тед Кауфман. Також на рішення президента впливає невелика група радників Білого дому.

"Цей "кухонний кабінет", що існує десятиліттями, діє як велика сім'я і рада старійшин. Тільки ці союзники впливають на великі й малі рішення в житті та президентстві Байдена", – пояснюється в публікації.

Новини за темою: Україна не виграє війну з РФ. Заяви Трампа під час дебатів з Байденом

Водночас оточення Байдена впевнене, що, якщо він продовжить боротьбу, то в нього шансів більше виграти в Дональда Трампа, ніж у віцепрезидентки Камали Гарріс, яку деякі голоси у США пропонують висунути замість Байдена.

"Ці союзники потайки вважають, що Гарріс буде важко залучити на свій бік поміркованих виборців, які вагаються, і це підвищить шанси Дональда Трампа", – зазначає Axios.

Що цьому передувало?

Як відомо, днями в Сполучених Штатах пройшли дебати між Байденом і Трампом, які закінчилися провалом для діючого президента США.

Читайте також:
Мобілізація, ювілейний саміт НАТО та старт Олімпійських ігор: Про які події липня варто знати українцям Мобілізація, ювілейний саміт НАТО та старт Олімпійських ігор: Про які події липня варто знати українцям
Байден не збирається зніматися з президентських перегонів, попри результати дебатів проти Трампа Байден не збирається зніматися з президентських перегонів, попри результати дебатів проти Трампа
Гострі репліки, гучні заяви та обмін образами: У США відбулися перші дебати між Байденом і Трампом Гострі репліки, гучні заяви та обмін образами: У США відбулися перші дебати між Байденом і Трампом
Україна не виграє війну з РФ. Заяви Трампа під час дебатів з Байденом Україна не виграє війну з РФ. Заяви Трампа під час дебатів з Байденом